De spanske kvinnene som slo England er verdensmestere

VM for kvinner ble avsluttet søndag, hvor Spania vant for første gang i sin historie.

I den store finalen slo Spania England, som aldri hadde vunnet mesterskapet før, 1:0.

Det var den første sølvmedaljen noensinne for britene.

Kampens eneste mål ble scoret av 23 år gamle Olga Carmona i det 29. minutt. Hun ble den yngste spilleren som scoret i en verdenscupfinale for kvinner siden 2011.

Mange ble overrasket over dommernes avgjørelse om å legge enda 13 minutter til kampens hovedtid i andre omgang. Dette reddet imidlertid ikke Coals, som likevel ikke klarte å score et utligningsmål.

Sverige vant bronsekampen ved å slå Australia 2-0.

Den mest produktive spilleren i mesterskapet var japansken Hinata Miyazawa, som scoret 5 mål.

I verdensmesterskapet for kvinner har USA vunnet flest ganger (1991, 1999, 2015 og 2019), Tyskland har vunnet to ganger (2003 og 2007), og Norge (1995) og Japan (2011) vunnet én gang.

FIFA kunngjør at alle lagene i mesterskapet vil dele 110 millioner. Pengepremie i USD. Det er til og med 80 millioner USD høyere enn forrige turnering. Det varsles at det spanske fotballforbundet får 4 millioner for førsteplassen. 290 tusen amerikanske dollar og hver spiller – 270 000 amerikanske dollar. Det engelske fotballforbundet på andreplass vil motta 3 millioner. 15 000 og hver spiller – 195 000. Amerikanske dollar.