Litauisk debut på Norges kvinnelandslag i fotball: «Jeg har virkelig ikke gitt opp Litauen»

Den 19 år gamle målvakten hadde på seg drakten til det norske landslaget under VM-kvalifiseringen mot det armenske laget. Nordmennene slo rivalene 10:0.

I en alder av 9 år emigrerte RM Rulytė til Norge sammen med foreldrene, og 14 av dem aksepterte statsborgerskapet i dette landet.

«Jeg lærte dagen før konkurransen at jeg spilte. Det var definitivt et søtt sjokk. Fotball er alt for meg. Og hvis det var nødvendig å bytte statsborgerskap for å bli en enda bedre spiller – hvorfor ikke», sa fotballspilleren til TV3 programleder Patricia Babrauskaitė.

Etter å ha debutert for det norske landslaget mistet hun muligheten til å representere Litauen.

Imidlertid forsikret RM Rulytė at hans hjemland ikke ville bli nektet.

«Norge inviterte meg først og skapte de beste forutsetningene for meg å spille fotball. Jeg har de beste alternativene her. I dette tilfellet ser jeg ingen fordel med å spille for Litauen. Det er imidlertid feil å spre informasjonen om at jeg gi avkall på Litauen og at Litauen ikke ligger mitt hjerte nært. Det er absolutt ikke tilfelle, sa målvakten.

LFFs generalsekretær Edgaras Stankevičius innrømmet på TV3 at RM Rulytės talent var tapt.

«Det kom akkurat til vår kunnskap på det tidspunktet. Det vil bli større motivasjon til å ta mer hensyn til talentfulle litauere i diasporaen, vi har planlagt noen kåringer i fremtiden både i gutter og i megawatt, og vi ønsker virkelig å ta hensyn til det, forsikret en av LFF-lederne.

På FIFA-rankingen inntar nordmennene en 12. plass, mens Litauen bare er på 106. plass.

Alec Fernandez

"Analyst. Total alcohol connoisseur. Proud internet fan. Annoyingly humble reader."