Litauen ble norsk mester i fitness

På Norgesmesterskapet i fitness, som ble avsluttet for noen dager siden, skinte den litauiske aksenten gjennom: Gerda Makūnaitė, en litauer bosatt her i landet, ble mester i bikinifitness-arrangementet.

«Jeg har det utrolig bra. Nå kan du kalle meg «Norgesmester» – Norgesmester», strålte G. Makūnaitė, 31, uten å glemme å takke treneren Edmund Johansen, som kaller henne en fighter. Kvinnen emigrerte til Nord-Norge for noen år siden, deretter til Østfold kommune og bor nå i Sarpsborg.

Den ambisiøse litaueren, sølvmedaljevinner i fjor, la ikke skjul på at målet hennes i «NM 2016»-mesterskapet var å vinne i 169 cm-kategorien, i bikinifitness-arrangementet.

«Følelsen er veldig fin,» sa Gerda, som trente 2 til 4 timer hver dag i måneden frem til konkurransen. «Jeg levde med småfisk og uendelig tretthet.»

Lidelsene til litaueren, som veide 60 kilo under konkurransen, bar imidlertid frukter: Hun ble Norges mester for første gang og vant en gullmedalje og en cup.

G. Makūnaitė debuterte forresten i fitnesskonkurranser først i 2014 og vant umiddelbart andreplass i sin kategori, etterfulgt av femteplass i Oslo Grand Prix og andreplass i Loaded tournament Cup 2.

På spørsmål om hvordan hun tillot seg å slappe av etter den vanvittige dietten som forberedelse, lo Gerda: «Å, etter det var det mange Snickers, tapas (snacks), is, pizza, vin. Jeg spiste alt på rad. «