Banket ikke på døren: Laudable litauiske landslag landet i Norge Idrett

Aurimas Tamulionis, en journalist, jobber i Košice i 15 minutter og vil gi de heteste kommentarene fra spillere og trenere etter kampen.

Det litauiske landslaget trengte en seier på minst 8 mål i den siste kampen for å fortsette kampen i andre etappe.

Og i motsetning til de to første kampene i turneringen, da litauerne konstant jaget og spilte dårlige første omganger mot Russland og Slovakia, gledet Mindaugas Andriuška-studenter denne gangen de litauiske fansen samlet i «Steel»-arenaen.

Litauerne, som startet sterkt, gikk ikke seg vill i den oppsatte måldelen, plukket opp ballene og forberedte raske angrep og tok ledelsen det meste av første omgang, og midt i kampen gjorde de det. ikke falle bak nordmennene – 16:16.

Uavgjort ble opprettholdt etter fem minutter i andre omgang (20:20), men nordmennene suste da.

Etter fire mål på rad fikk de norske håndballspillerne kampens største overtak (24:20), som raskt ble økt til 28:21.

Resten av tiden klarte litauerne å slå ned orkanen av norske angrep, men nasjonalistene i landet klarte ikke å vinne – skandinavene, som hadde 5-7 måls overtak, vant seieren og en billett til neste nivå.

Foto av Edgar Alšauskas / LRF / EM i håndball: Litauen - Norge

Foto av Edgar Alšauskas / LRF / EM i håndball: Litauen – Norge

Med 0 poeng å spille, endte Litauen på fjerde plass i gruppe F og fullførte showet. Russland vant gruppen (6 poeng), etterfulgt av Norge (4 poeng) og Slovakia (2 poeng).

Aidenas Malašinskas var den sterkeste spilleren på det litauiske landslaget, og scoret hele 8 mål. Gerdas Babarskas la til 4, Karolis Antanavičius og Mindaugas Dumčius 3 hver, Mindaugas Urbonas, Gytis Šmantauskas, Lukas Šimėnas og Valdas Drabavičius 2 hver. Ikke mindre enn 11 litauiske landslagsspillere har scoret minst ett mål.

I de norske rekkene spilte Sander Sagosen og Sebastian Barthold ballen mest vellykket 7 ganger, Harald Reinkind scoret 6 ganger.

Blant de 24 lagene i mesterskapet vil det litauiske landslaget ta minst 21 plasser. Litauerne kommer garantert forbi lagene fra Nord-Makedonia, Bosnia-Hercegovina og Ukraina, som har tapt tre ganger, men scoret mindre. Det litauiske landslaget kan fortsatt bli nummer 19 hvis hviterusserne taper mot østerrikerne i morgen og portugiserne slår nederlenderne med minst 9 mål.

Spillets gang. Litauen – Norge 29:35

60 minutter. Nordmenn markerer alltid tidens ende og feirer overgangen til neste etappe. Men det er ikke verdt å skuffe litauerne – de kjempet mot elitelaget prisverdig.

60 minutter. Målet til Gytis Šmantauskas (29:34).

57 minutter Første mål til Lukas Juškėnas i EM (28:33).

55 minutter. A.Malašinskas tar også straffen (27:32).

Aurimas Tamulionis Aurimas TAMULIONIS, journalist 15min i Košice

Sannsynligvis den beste litauiske illustrasjonen i den siste kampen var Deividas Virbauskas» selvoppofrende sprang, bak med 7 mål og hadde ingen reell sjanse til å ta tilbake ballen. Som lovet vil spillerne våre kjempe i den siste kampen uten å spare krefter eller helse – så de må krype av banen eller ta dem ut.

54 minutter. Det er allerede syv eksakte kast i kontoen til A.Malašinskas (26:31).

53 minutter. A.Malašinskas snudde hodet mot nordmennene og scoret nok et mål (25:30).

51 minutter. Etter en lang pause og en undersøkelse ble David Virbauskas dømt til to minutters fengsel (24:30).

49 minutter. En norsk orkan ble stoppet, men ingen innflyging ble gjort (kl. 23.30).

47 minutter. Det nøyaktige kastet til V.Drabavičius er avgjørende (22:28).

45 minutter. Nordmenn flyr (21:28).

43 minutter. Rekordovertak for det norske landslaget (21:26).

42 minutter. A.Malašinskas gleder de berømte litauiske supporterne (21:24).

40 minutter. Andriuška ber om en pause, fordi gapet fortsetter å vokse (20:24).

39 minutter. Nordmennene går unna (20:23).

35 minutter. Lygu! Nok et mål for sparebanken til A.Malašinskas (20:20).

35 minutter. Kast av Mr. Dumčius og følelser etter ham (19:20).

34 minutter. Simena avbryter den vellykkede norske delen, men de svarer raskt med et mål (18:20).

34 minutter. Tre påfølgende norske eksaktangrep (17:19).

31 minutter L.Simėnas fremmer Litauen (17:16).

31 minutter Andre omgang har begynt! Vil litauerne slå til?

Ballhastigheten beregnes også i dette mesterskapet. I første omgang avfyrte Gytis Šmantauskas prosjektilet i motstandermålet – 132,4 km/t. I følge denne indikatoren okkuperer litauere de fire første plassene: Gerdas Babarskas (130,2 km/t), Karolis Antanavičius (127,7 km/t) og Aidenas Malašinskas (125,9 km/t). Resultatet til beste norske Christian O’Sullivan er 125,2 km/t.

Etter første omgang – uavgjort! Litauerne ser ut til å ha ristet av seg all spenning fullstendig og nyter rett og slett hånden. Han husker nordmennenes baller bakfra, angriper nedenfra og skaper et skikkelig skue. Effektiviteten til våre kast når 67%. (24/16), norsk – 64 (25/16).

30 minutter. I siste sekund scorer nordmennene 16-16 etter første omgang.

29 minutter. G.Babarskos femte mål (16:15).

28 minutter. Så uheldig – A.Malašinskas tok ikke straffen: han slo ballen i tverrliggeren…

27 minutter. Nordmennene svarer på Ben Petreikis mål på sekunder (15:14).

25 minutter. Nøyaktig kast av G.Babarska (14:12).

23 minutter. Følelsene blusser opp på plassen, hvoretter Lukas Simėnas blir fjernet fra plassen i to minutter. Nordmennene tar snart straffen (13:12).

21 minutter. Mindaugas Dumčius slutter seg også til gruppen av litauiske målscorere (13:11).

Tittelen nordmenn er ikke uovervinnelige. Dette vitnes også om av den russiske overraskelsen i dette mesterskapet (22:23) og seieren til det litauiske landslaget i Vilnius for seks år siden (32:29). Riktignok har nordmennene vunnet de øvrige syv kampene med et snitt på 7 mål.

20 minutter. For første gang skaper Mr. Urbonas en fordel for litauerne med 2 mål (12:10).

18 minutter. K. Antanavičius angriper raskt igjen (11:10).

16 minutter. Et annet mål fra Karolis Antanavičius, Mindaugas Urbonas og K. Antanavičius var for litauerne som flyr rundt på plassen for å presse seg frem igjen (10:9).

14 minutter. A.Malašinskas tar straffen (7:8).

12 minutter. For første gang er vi mer enn et mål bak (6-8).

11 minutter. Nordmennene scorer, og Tadas Stankevičius blir eliminert i to minutter for feilen (6-7).

Litauerne vinner kampen på tribunen med selvtillit. Hundre støyende landsmenn pyntet med tricolor overskygger fullstendig flere norske supportere. «Kanskje bare fem av de norske fansen er åpne, vi tar lett ordet. Nå er ikke plassen vunnet ennå,» sa Mantas Katler, en komiker som støtter håndballspillere i Košice før kampen.

9 minutter. Lagene bytter fra ett eksakt kast til det neste (6:6).

8 min. Flott litauisk start – tabellen er mye bedre enn i de første halvdelene av de to foregående kampene (5:4).

7 minutter. Andre assist fra G. Babarskas til de norske (4-4).

5 min. Det første målet til lederen for det litauiske landslaget Aidenas Malašinskas, men nordmennene svarte raskt på samme tid (3-4).

5 min. Nordmennene tar igjen litauerne med et kjapt angrep og vi ligger bak for første gang (2-3).

4 minutter. Gerdas Babarskas bringer litauerne frem igjen (2-1).

2 min. Vilius Drabavičius scorer et mål og Litauen leder dette mesterskapet for første gang! ti.

1 minutt. Kampen har startet, lykke til litauerne!

Keeper Vilius Rašimas er ikke påmeldt på landslaget for kveldens kamp, ​​han startet begge kampene – både med slovakene (27:29) og med russerne (26:31) – så snart de første minuttene før. I følge representanter for forbundet var det avgjørelsen fra hovedkvarteret til landslagstrenerne, ledet av Mindaugas Andriuška. Av samme grunn er ikke Skirmantas Plėta registrert.

Landslagstrener Mindaugas Andriuška registrerer Lukas Juškėnas for første gang. Povilas Babarskas, broren til kaptein Gerd, får som ventet ikke spille. Forsvarsspilleren pådro seg en skulderskade i den første seriekampen med Russland. Laglege Gediminas Bučys håpet at senen ikke hadde sprukket og at det ikke ville være nødvendig med operasjon, men smerten var rett og slett for mye. «Veldig sterk strekk,» sa G. Bučys. Lukas Simėnas, neste runde med nasjonalt forsvar, varmer opp og forbereder seg til kamp.

Gratulerer fra Košice Arena. For siste gang, for i det ene tilfellet som i det andre, avsluttes mesterskapet i denne slovakiske byen uansett denne kvelden. Klarer litauerne å skape et mirakel og beseire Norge, som kom for å kjempe om medaljene med minst 8 mål i de tynne rekkene av de skadde, ville andre etappe av mesterskapet for vårt fortsette i Bratislava. Russerne pakker allerede sekken i den slovakiske hovedstaden, etter å ha feid vertene Slovak i forrige mandagskamp 36:27 (19:9). Skjebnen til den andre billetten vil bli tydeligere etter konfrontasjonen mellom litauere og nordmenn.