Vaidas Baumila: «Jeg trodde alle rundt meg hadde skylden, fordi de ikke setter meg på en pidestall, bærer meg i armene…» – AINA

«Jeg sparket meg selv i bakken, helt, null. Fra virkelig, virkelig mørke depressive tanker om at det hele er over, kanskje jeg til og med kommer meg ut herfra…», sangeren til 35 år gamle Vaidas Baumila denne mandagskvelden i LNK-livsstilsshowet «Fra… Til…».

Den 17 år gamle scenesangeren Vaidas, som ble berømt etter å ha vært med i et musikalsk realityprogram, ser ut til å endelig ha nådd toppen av karrieren. Sangene hans «Kunigunda», «Apžavai» og «Žaižarouja» blir hits etter hverandre, tusenvis av fans strømmer til konsertene, og han kan nyte popularitet og oppmerksomhet. Hva mer kan en ung mann på høyden av karrieren be om? Men i dag er Vaidas mer åpen enn noen gang – han var langt fra alltid populær og han innrømmer at han for noen år siden seriøst vurderte å slutte med sangkarrieren.

Hits, ifølge sangeren, ble født med å ha det gøy, dele livserfaringer og ikke tenke i det hele tatt hvordan de skulle glede lytteren eller samle millioner av visninger. Vaid vil kanskje betrakte dette som en av hemmelighetene bak sin store suksess, da han pleide å gjøre det motsatte. «Jeg pleide å skape mer ved å tenke og sammenligne meg selv med andre: hvordan kan jeg få slike auditions, hvordan kan jeg få samme publikum som denne andre artisten, fordi jeg har stått på scenen i så år, og her er denne ungen som kom akkurat, sprengte, selv om jeg har stått på scenen i 17 år og ikke har samlet et slikt publikum ennå, sier Vaidas.

Å jobbe mens du hele tiden tenker på hvordan du kan glede og glede, og sammenligne deg selv med andre, som Vaidas vil si, er utmattende og føles som et slags fengsel. «Jeg hadde begynt å tenke at sang kanskje ikke er noe for meg, kanskje det er nok, kanskje alt dette er ikke for meg… Verken min by, eller mitt land, eller folket i landet mitt har gjort meg lykkelig, for her er alle rundt meg skyldige i å ikke sette meg på en pidestall og ikke bære hender. Og etter å ha sparket meg tenkte jeg: forvirretog hvem er du, gamle mann, til å bære deg?» – Vaidas vil snakke.

Hva fikk Vaidas Baumilas til å tenke på emigrasjon og hva drømmer en av Litauens mest populære sangere om? Allerede denne mandagskvelden i livsstilsshowet «De… À…», klokken 20, kun på LNK.

Lindsay Dinwiddie

"Bacon Guru. General Twitter Fan. Food Fan. Award Winning Problem Solver. Lifelong Coffee Geek."