Norske fjellløpere triumferer i storslalåmkonkurranse

Norske Kjetil Jansrud vant søndag det første parallelle storslalåm-arrangementet i verdenscupen alpint 2015-2016, arrangert i Italia.

Konkurransen var spesialtilpasset TV, som ble sett av rundt 7500 personer på stedet. offentlig, fant sted sent på kvelden under kunstig belysning og varte bare i 75 minutter.

I finalen kjempet to norske fjellløpere og 30 år gamle K. Jansrud slo Aksel Lund Svindal med bare 0,22 sekunder og vant sesongens første seier og karrierens 11. i verdenscupens etapper.

Etter dette løpet samlet AL Svindal 600 poeng i den samlede verdenscupstillingen og tok igjen førsteplassen. Han endte 57 poeng foran den østerrikske lederen Marcel Hirscher, som falt for italienske Riccardo Tonetti i den første runden av mandagens løp og endte bare på 28. plass av 32 startende i sluttstillingen.

I duellen om tredjeplassen beseiret svenske Andre Myhrer tyske Dominik Schwaiger:

1. Kjetil Jansrud (Norvegija)
2. Aksel Lund Svindal (Norvegija)
3. Andre Myhrer (Švedija)
4. Dominik Schwaiger (Vokietija)
5. Alexis Pinturault (Prancūzija)

Rangering av lederne for det parallelle storslalåm-arrangementet i Planet Cup-konkurransen (etter trinn 5):

1. Marcel Hirscher (Austrija)            363 tšk.
2. Victor Muffat-Jeandet (Prancūzija) 252
3. Felix Neureuther (Vokietija) 209
4. Henrik Kristoffersen (Norvegija) 189
5. Mathieu Faivre (Prancūzija) 168

Rangeringen av verdenscuplederne i den generelle klassifiseringen (etter 12 løp):

1. Aksel Lund Svindal (Norvegija)        600 tšk.