Nordmennene triumferte etter straffesparkkonkurransen i idretts-VM

Ingrid Systad Engen scoret Norges fjerde straffe fra straffemerket og ga Norge en dramatisk åttendedelsseier over Australia.

Nordmennene tok ledelsen i det 31. minutt etter I. Herlovsens scoring og var svært nær seier i ordinær tid, men i det 83. minutt av kampen utlignet E. Kellond-Knight resultatet – en halv -ekstra time ventet dem.

Det manglet heller ikke på dramatikk – i første halvdel av ekstraomgangene stoppet australske Alanna Kennedy ulovlig en fremrykkende motstander, og kampens dommer var nådeløs – hun viste umiddelbart rødt kort til fotballspilleren.

Australianerne spilte i mindretall og klarte å holde på, men tragisk nok begynte straffeserien – skuddene til S. Kerr og E. Gielnik nådde ikke målet, og nordmennene, som selvsikkert klarte de fire straffene, vant serien. . 4:1

De kom til kvartfinalen i verdenscupen for første gang siden 2007. I den skal de skandinaviske kvinnene spille mot England eller Kamerun.

Blant de åtte sterkeste lagene i turneringen er en av favorittene i mesterskapet – Tyskland – sikret. Hun sparte ikke representantene for Nigeria 3-0.

I første omgang scoret tyskerne to ganger (A. Popp og S. Dabritz) og i det 82. minutt avsluttet L. Schuller motstanderne.

I kvartfinalen forventer Tyskland svenske eller kanadiske fotballspillere.