nok en dag med norsk triumf og den trettende I. Wust-medaljen

I bobsleighkonkurransen vant for første gang utøvere fra ett land – Tyskland – alle tre medaljene, og den nederlandske skøytelegenden Ireen Wust vant sin trettende olympiske medalje.

Skiskyting

Menn. Stafett

1. Norge (Sturla Holm Lagreidas, Tarjei Bo, Johannes Thingnes Bo, Vetle Sjastad Christiansen) – 1 time. 19 minutter 50,2 sek.

2. Frankrike (Fablien Claude, Emilien Jacquelin, Simon Desthieux, Quentin Fillon-Maillet) på 27,4 sekunder.

3. ROC (Said Chalili, Aleksandras Loginovs, Maksimas Tsvetkovs, Eduards Latypov) var 45,3 sekunder bak.

14. Litauen (Tomas Kaukėnas, Vytautas Strolia, Karolis Dombrovskis, Linas Banys) var 5 minutter bak. 47,6 sek.

Nordmennene har vunnet OL herrestafetten for tredje gang (de to foregående var i 2002 og 2010). Tarjei Bo, som krabbet i Beijing, var med på å vinne i Vancouver for tolv år siden.

Hans yngre bror Johannes Thingnes Bo har allerede vunnet fire medaljer (tre gull og en bronse) på årets leker. Han har vunnet fire OL-medaljer i karrieren og står nå kun bak pensjonerte nordmann Ole Einar Bjorndalen (8 gullmedaljer) og franske Martin Fourcade (5 gullmedaljer).

Quentin Fillon-Maillet vant fem medaljer (to gull og tre sølv) på årets leker.

alpint

Kvinner. rask nedstigning

1 Caroline Suter (Sveits) – 1 min. 31,87 sek.

2 Sofia Goggia (Italia) 0,16 sekunder bak.

3 Nadia Delgado (Italia) på 0,57 sekunder.

Caroline Suter, verdensmester i dette arrangementet, vant sin første olympiske medalje. Andreplasserte Sofia Goggia, skadet i januar og tvilsom for Beijing, ble PyeongChang-mester for fire år siden.

Åtte alpint-arrangementer er allerede avsluttet ved lekene i Beijing. Sveitseren vant fire gull- og tre bronsemedaljer.

Hurtigløp på skøyter

Menn. Lagjakt

1. Norge (Hallgeir Engebraten, Peder Kongshaug, Sverre Lunde Pedersen) – 3 min. 38,07 sek.

2. ROK (Danijil Aldoshkin, Sergey Trofimov, Ruslan Zakharov) var 2,39 sekunder bak.

3. USA (Ethan Cepuran, Casey Dawson, Emery Lehman, Joey Mantia) – 3 min. 38,81 sek.

Nordmennene vant lagforfølgelsen for andre leker på rad, men bare Sverre Lunde Pedersen gjensto fra PyeongChang gulltrio.

Kvinner. Lagjakt

1. Canada (Ivanie Blondin, Valérie Maltais, Isabelle Weidemann) – 2 min. 53,44 sek.

2. Japan (Ayano Sato, Miho Takagi, Nana Takagi) 11,03 sekunder bak.

3. Nederland (Marijke Groenewoud, Irene Schouten, Ireen Wust, Antoinette de Jong) – 2 min. 56,86 sek.

De kanadiske kvinnene ble olympiske mestere i dette arrangementet for første gang.

PyeongChang Games-mesteren Miho Takagi vant sin tredje sølvmedalje på årets leker. Irene Schouten vant også en tredje medalje på lekene i Beijing, men samlingen hennes er mer fargerik. Hun la bronse til sine to gullmedaljer tirsdag.

En av de mest suksessrike vinteridrettsutøverne, Ireen Wust, 35, som deltok i de femte lekene, vant sin trettende olympiske medalje. Nederlenderen har nå seks gull, fem sølv og to bronse. Ingen annen kunstløper (mann eller kvinne) har vunnet mer enn ni olympiske medaljer.

Bobslede

Menn. Doble skøyter

1. Francesco Friedrich og Thorsten Margis (Tyskland) – 3 min. 56,89 sek.

2. Johannes Lochner og Florian Bauer (Tyskland) 0,49 sekunder bak.

3. Christoph Hafer og Matthias Sommer (Tyskland) 1,69 sekunder bak.

For første gang i historien til denne begivenheten (siden 1932) ble alle tre medaljene vunnet av idrettsutøvere fra samme land.

Francesco Friedrich, 31, og Thorsten Margis, 32, vant sin tredje OL-gull. På PyeongChang-lekene vant de to også tomannssleden, før de tok firemannssleden og bidro til seire over større mannskaper.

Nordduell

Menn. Hopp fra en stor bakke og et 10 km skirenn

1. Jørgen Graabak (Norge) – 27 min. 13,3 sek.

2. Jens Luras Oftebro (Norge) på 0,4 sekunder.

3. Akito Watabe (Japan) på 0,6 sekunder.

Jorgen Graabak vant arrangementet for andre gang (den første i 2014) og vant sin femte OL-medalje. Han har nå tre gull- og to sølvmedaljer i samlingen sin, vunnet ved lekene i Sotsji, PyeongChang og Beijing.

Så langt har ingen nordisk duellist vunnet fire OL-gull. J. Graabakas skal prøve å bli tidenes leder i lagkonkurransen som arrangeres torsdag.

fristil på ski

Kvinner. Skråningen

1. Mathilde Gremaud (Sveits) – 86,56 poeng.

2. Eileen Gu (Kina) – 86,23 poeng.

3. Kelly Sildaru (Estland) – 82,06 poeng.

Mathilde Gremaud tok over etter en annen sveitser, Sarah Hoffin, som vant arrangementet i dette arrangementet på PyeongChang Games. Mr. Gremaud vant sølvmedaljen i utforkonkurransen for fire år siden og vant bronsemedaljen i det andre arrangementet i Beijing.

Kelly Sildaru ble den første estiske friidrettsutøveren som vant en medalje ved lekene i Beijing. Esterne har vunnet fire gull-, to sølv- og to bronsemedaljer gjennom uavhengighetsperioden.

Snowboard

Menn. Det store hoppet

1. Su Yiming (Kina) – 182,50 poeng.

2. Mons Roisland (Norge) – 171,75 poeng.

3. Max Parrot (Canada) – 170,25 poeng.

Med Yiming vant han sin andre medalje på lekene. For noen dager siden ble han nummer to i slopestyle-konkurransen.

Snowboard

Kvinner. Det store hoppet

1. Anna Gasser (Østerrike) – 185,50 poeng.

2. Zoi Sadowski-Synott (New Zealand) – 177.00 poeng.

3. Kokomo Murase (Japan) – 171,50 poeng.

Dette arrangementet ble arrangert for andre gang under OL og Anna Gasser vant sin andre gullmedalje i lengdehopp.

Denne begivenheten avsluttet snowboardprogrammet til Beijing-lekene. Utøvere delte ut 11 sett med medaljer, og topplassen på medaljetabellen ble delt mellom Østerrike og USA. De to landene vant tre gullmedaljer og ett sølv hver.

Hockey

Menn. 16. runde

Slovakia – Tyskland 4:0,

Danmark – Latvia 3:2,

Tsjekkia – Sveits 2:4,

Canada – Kina 7-2.

Kvartfinalene spilles onsdag: USA mot Slovakia, ROC mot Danmark, Finland mot Sveits og Sverige mot Canada.

Medaljebordledere

Norge, leder av medaljetabellen, økte ledelsen ytterligere på de andre landene. På slutten av den ellevte dagen av de olympiske leker har Norge 12 gullmedaljer, 7 sølv og 7 bronse.

Andreplassen på medaljetabellen er okkupert av Tyskland (9 gull, 6 sølv og 3 bronse) og tredjeplassen av USA (7 gull, 6 sølv og 4 bronse).

Ikke langt bak er Østerrike (6 gull, 6 sølv og 4 bronse), Nederland (6 gull, 4 sølv og 3 bronse) og Kina (6 gull, 4 sølv og 3 bronse).

Totalt vant idrettsutøvere fra 27 land medaljer i konkurransene som allerede er avsluttet, og 21 olympiere fra landet ble mestere i Beijing-lekene.

Listen over vinnere inkluderer 20 europeiske land, USA, Canada, Kina, Japan, Korea, Australia og New Zealand.