Løvinnene klatret til topps: vant England tittelen europamester i fotball | Sport

Ella Toone kom inn i det 56. minutt og sju minutter senere løftet Wembley-tribunen for å bringe England foran.

Etter å ha mottatt et gjennomspill løp E. Toone forbi keeper og flyttet ballen dyktig over henne.

Tyskerne, som hadde sine sjanser gjennom hele kampen, klarte imidlertid å utligne resultatet da Lina Magull «stengte» en pasning fra vingen med én touch – 1:1 i det 79. minutt.

I tilleggstida ble kampen mer forsiktig, men lykken snudde hjemmelaget. I det 111. minutt hentet Chloe Kelly ballen etter en sammenblanding i 16-meteren og headet den mot nettet.

Etter å ha sett på dommeren og forsikret seg om at målet ble scoret, tok Ch. Kelly av seg skjorten og gikk for å feire. Målet hans ble vinnermålet.

Det var ikke behov for straffer i dette mesterskapet, og det engelske laget vant tittelen etter å ha slått lag fra Østerrike, Norge, Nord-Irland, Spania, Sverige og England.

Før kampstart brøt dårlige nyheter gjennom leiren til det tyske landslaget: under oppvarmingen ble lagleder Alexandra Popp skadet og ble ekskludert fra kampprotokollen.

I denne turneringen ble A. Popp den første spilleren som scoret i fem kamper på rad i EM, men bommet på sjansen til å registrere en enda mer imponerende rekord:

for å gjenta franske Michel Platini, som i 1984 klarte å utmerke seg i alle kampene i EM, en bragd i kvinnefotballen.

AFP/Scanpix foto/Alexandra Popp

A. Popp mistet også muligheten til å vinne «Golden Boot»-prisen, som går til turneringens mest produktive spiller. Hun, sammen med engelske Beth Mead, nådde finalen med seks nøyaktige skudd.

B. Mead skilte seg heller ikke ut i finalen og ble byttet ut på grunn av skade, men «Gullstøvelen» går til henne, da hun ga flere assist.

Tyskland er det mest suksessrike landslaget i fotball for kvinner. Etter å ha vunnet åtte europeiske mesterskap, inkludert seks på rad i 1995-2013.

England hadde kommet til finalen to ganger, men tapte begge gangene. Sist gang var i 2009… for Tyskland. Totalt, på 28 kamper seg imellom, vant det engelske laget bare den tredje seieren.

Det er Englands første fotballpokal for kvinner og det første sammenlagte fotballpokalen siden 1966, da herrene vant verdensmesterskapet.

AFP/Scanpix foto/Tyskland - England

AFP/Scanpix foto/Tyskland – England

Utvilsomt ble den nederlandske spesialisten Sarina Wiegman, som ledet sitt landslag til seier i 2017, hoveddriveren for seieren.

Hun ble den første treneren som vant det kontinentale mesterskapet med to forskjellige lag.

I to mesterskap har hun aldri opplevd hva det vil si å ikke vinne en kamp. Alle 12 seire, 35 scoret og bare 5 mål tapt.

I denne turneringen scoret det engelske laget 22 mål – dette er den mest produktive prestasjonen i historien til EM.

Og 87 tusen 192 tilskuere talte på Wembley Stadium – en ny enkeltkampoppmøterekord for EM, inkludert herrekonkurransen: