Litaueren som skriver historien om norsk boksing ønsker å endre det dårlige bildet av bokseren

Norges toppbokser snakket om sporten i Skandinavia omgitt av pandemien, tiden i Litauen, slagkraften til Evaldos Petrauskas og Sergej Masloboev, knappe sponsorer, meningsfull meditasjon, uvanlig høyde i ringen, drømmer og et sterkt ønske om å bli et eksempel for unge mennesker.

«Jeg likte ikke boksing i det hele tatt. Jeg dannet meg den oppfatningen at boksing ville «smadre» hodet mitt, det var frykt for alle. Så til å begynne med var thaiboksing en del av livet mitt, så ville jeg ha noe nytt, jeg ønsket å forbedre håndslagene mine og jeg fant en klubb i Kristiansand, jeg møtte min nåværende trener, som er fra Russland. sa at han ville gjøre meg til en ekte bokser. Jeg stolte på ham og vi begynte å jobbe for å nå våre mål,» sa han. den doble norgesmesteren og den doble skandinaviske mesteren, som også representerte Norge på European Games 2019.

Sport reddet meg, motiverte meg og hjalp meg. Jeg brukte fritiden min til å drive med sport. Og nå begynner det å lønne seg for meg. Men i starten måtte jeg reise 75 km med buss hver dag til bokseklubben, det tok meg opptil 3 timer, det var en vanskelig mental utfordring.

Mindaugas Gedminas

Mr. Gedminas, som har svettet i ringen i 6 år, sa at det krever talent og hardt arbeid her, denne sporten krever ikke bare fysisk, men også psykologisk erfaring.

«Min sterke side er at jeg er stor i vektklassen min (opp til 75 kg), så jeg holder avstand, jeg går mot angrep, jeg beveger meg mye i ringen, jeg prøver å holde meg intakt og uskadd,» fortalte intervjueren. tanker.

Pandemigaver og Masloboev-slag

Koronaviruspandemien som har rammet verden har sørget for den beste norske bokseren, men den har også brakt med seg mye positivt.

«I OL-uttaket måtte jeg møte den russiske verdensmesteren i neste duell. Det ville ikke vært en lett kamp, ​​jeg hadde kanskje ikke vunnet. Det er delvis bra at jeg hadde året jeg ser på viruset som en gave – Jeg vil klare å forberede meg enda bedre», tenkte Gedminas.

Ifølge ham har karantenen i Norge fullstendig omringet idrettsverdenen, fordi den nødvendige avstanden på 2 m ikke tillater arbeid med trener og boksing. Dette tvang ham til å ta beslutningen om å returnere til Litauen, i det minste for en kort periode, hvor Mindaugas fikk nye erfaringer i tre uker.

Jeg er norsk statsborger, men føler meg litauisk innerst inne, det er «hyggelig» å komme tilbake, møte venner, besteforeldre og slektninger. Jeg vil ikke ta fra meg Litauen. Jeg føler meg alltid best i landet mitt.

Mindaugas Gedminas

«Målet var å komme til Litauen, for å forbedre boksearsenalet sammen med trener Vladimir Bajev. Han hjalp meg virkelig fysisk, taktisk og psykologisk til å gå til neste nivå. I klubben «Sparta Gym» i Vilnius trente jeg med OL Vinner Evalds Petrauskas, som forbereder seg på en profesjonell kamp. Han er mindre enn meg, men han slår hardt, jeg måtte holde avstand, løpe, han overrasket meg med slagene sine, sa gjesten i showet «Sportinė forma» .

Han hadde også muligheten til å møte og jobbe med den berømte litauiske jagerflyen Sergejs Maslobojevs, som litaueren møtte i Thailand, før han avsluttet Muay Thai-karrieren.

«Sergej slår veldig hardt, han sparer ikke treningspartnerne sine, jeg måtte jobbe hardt, det var en god opplevelse, jeg måtte forsvare meg, men jeg svarte også. Vi måtte overraske hverandre. Etter trening snakket vi – det var en flott opplevelse», fortalte Gedminas sine inntrykk.

Norsk språk og litauisk hjerte

Å flytte med familien fra Šiauliai i Norge var en av de vanskeligste opplevelsene i Mindaugas» liv.

«Jeg ble frelst, motivert og hjulpet av sport. Jeg brukte fritiden min til å drive med sport. Og nå begynner det å lønne seg for meg. Men i begynnelsen måtte jeg reise 75 km med buss til bokseklubben hver gang dag, det tok meg opptil 3 timer, det var en tøff mental utfordring,» sa bokseren. – Dessuten måtte jeg lære meg norsk raskt, og jeg var 15 år, det var vanskelig. Jeg begynte å snakke norsk etter 6 måneder, og nå kan jeg kommunisere fritt og til og med uttrykke tankene mine på norsk.»

Etter å ha fullført videregående skole, begynte Mr. Gedminas å studere markedsføring og ledelse ved universitetet. Han var glad for at studiene ikke var vanskelige, og med status som idrettsutøver er det lett å kombinere studier og idrett.

Etter å ha fått norsk statsborgerskap måtte fyren legge sitt litauiske pass på bordet, men han glemmer verken morsmålet eller morsmålet.

«Jeg kommuniserer med mine slektninger og venner på litauisk, jeg har kontakter i Litauen, jeg leser bøker på litauisk, jeg kommuniserer også med journalister fra Litauen», ler gjesten i programmet «Sportinė forma». – Jeg er norsk statsborger, men føler meg litauisk innerst inne, det er «hyggelig» å komme tilbake, å møte venner, besteforeldre og slektninger. Jeg vil ikke ta fra meg Litauen. Jeg føler meg alltid best i landet mitt.»

Bokseklubb og modell for ungdom

Foreløpig er hovedmålet til Mr. Gedmin OL-uttak og OL i Tokyo, så bokseren, som fortsatt studerer ved universitetet, tenker ikke på tilleggsarbeid.

«Jeg prøver å ikke være uavhengig, jeg lever av sponsorer, jeg gir 100 %. For forberedelsen. Sponsorer er vanskelig å finne, spesielt for boksing, som ikke er en stor sport i Norge. Først må det være resultater. Jeg kan komme meg til OL og det hjelper. Nivået på boksing øker, jeg er den beste bokseren i Norge når det gjelder ferdigheter. Alt kommer med tiden, sa Mindaugas optimistisk.

Ifølge ham er det fortsatt vanskelig å finne treningspartnere på riktig nivå i Norge, så han og treneren slipper ikke unna å gå på treningsleirer i Kasakhstan, Ukraina og Litauen.

«For øyeblikket bruker vi partnerne vi har. Det er mye talent i Norge, men ikke alle er klare til å jobbe 100% og ikke alle ønsker å oppnå de høyeste OL-målene. De fleste driver med idrett for seg selv,» sa Gedminas .

Utenfor ringen var idrettsutøveren forpliktet til åndelig selvutvikling glad for at han etter å ha reist til India, Himalaya, hadde styrket sin usynlige indre ryggrad: «Det hjelper meg å gjenkjenne frykt, mistillit, og når jeg legger merke til at hos motstanderen min, gir meg mye energi til å vinne kampen.» Det morsomste for meg i ringen er å psykologisk «spise» motstanderen, kaste dem ut av balanse, få dem til å reagere følelsesmessig så de mister kontrollen, og så kan jeg spille med dem som jeg vil.»

Han understreket at han gjorde alt ikke for andre, for seg selv eller for en OL-medalje.

«Jeg vil åpne bokseklubben min, dele min erfaring, når jeg klarer å oppnå høye resultater, vil jeg presentere meg selv som et eksempel for unge mennesker og for andre. Jeg vil vise at boksere ikke er de som går på gaten og banket folk opp, med enorme egoer, dyre biler og masse penger. Jeg ønsker å endre denne stereotypen og gå foran som et godt eksempel, for å forbedre samfunnet på alle mulige måter,» sa Gedminas i programmet «Sportinė forma» fra «Delfi TV» .

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, medier eller andre steder eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og hvis samtykke er innhentet, er det nødvendig å kreditere DELFI som kilde.

Anastasia Wilcher

"Creator. Subtly charming beer nerd. Devoted zombie fanatic. Writer. Wicked social media advocate."