Litauere vant medaljer i alle farger i D. Pozniak-bokseturneringen

Ferdig 2-4 mars. Den internasjonale juniorbokseturneringen oppkalt etter den første litauiske olympiske mesteren Danas Pozniak, holdt i Vilnius og holdt i 18 år på rad, vant litauere tolv medaljer.

Prestasjonene i fredagens semifinaler og lørdagens finale gjorde at de litauiske representantene kunne vinne to gull, ett sølv og til og med ni bronsemedaljer i D. Pozniak-turneringen.

Klydas Skulčas fra Jonaviš åpnet siste dag av turneringen og vant i vektkategorien opp til 48 kg. I finalen, etter en hard kamp, ​​beseiret litaueren den israelske bokseren David Zakharis 4:1 (29:28, 30:27, 28:29, 29:28, 29:28) og vant gullmedaljen.

«Kampen i finalen var mye vanskeligere enn i semifinalen, fordi motstanderen var uhåndterlig for meg og fysisk mye sterkere. Denne seieren er veldig viktig og motiverende for meg», sa K. Skulčas etter prisutdelingen.

I vektkategorien opp til 63,5 kg vant Edgaras Trotenskis fra Panevezys. I finalen slo den litauiske bokseren Polens Wadim Konszewicz 4:1 (30:27, 30:27, 27:30, 29:28, 30:27).

«Både i semifinalen og i finalen var motstanderne mye mer erfarne enn meg, så det er veldig hyggelig å vinne – spesielt i D. Pozniak-turneringen på europeisk nivå. Det er mye vanskeligere å konkurrere i denne konkurransen enn i det litauiske mesterskapet, fordi utenlandske idrettsutøvere på meget høyt nivå deltar i det,» sa E. Trotenskis etter det voldsomme møtet.

Kaunas Paulis Bublis var uheldig i den siste kampen da han tapte mot Kirill Globenko fra Polen som slo ham 0:5 (27:30, 28:29, 27:30, 27:30, 28:29) i den avgjørende kampen i vektkategori opptil 60 kg.

Ni litauere, som tapte i semifinalen fredag, tok bronsemedaljer i D. Pozniak-turneringen. Dette er Jokūbas Arkadijevs fra Kėdaini (vektkategori opp til 60 kg), Renatas Krepštulis fra Vilnius (opptil 63,5 kg), Erikas Bogdanas fra Birzes (opptil 67 kg), Paulius Žymančius fra Klaipėda (opptil 71 kg), Švianderis Aleksandračius fra Jonaviš (opptil 71 kg) og Nojus Nejaglovas (opptil 75 kg), Justinas Smaguris fra Vilnius (opptil 80 kg), Armandas Kateiva fra Vilnius (opptil 86 kg) og Kajus Klenauskas fra Marijampoli (over 92 kg).

Det litauiske bokselaget var også representert, men tre utøvere brøt ikke kvartfinalebarrieren – Edvardas Jurčiukonis fra Kalvari (opptil 54 kg), Rytis Bajalis fra Vilnius (opptil 57 kg) og Lukas Tauragi steponaitis (opptil 75 kg). ).

Landslaget av litauiske boksere ved den internasjonale D. Pozniak-turneringen ble ledet av trenerne Marius Palionis og Ramūnas Kulbis.

«Turneringen var veldig sterk. Når vi visste at det for noen var den første konkurransen på dette nivået blant unge mennesker, gjorde våre utøvere det veldig bra. Selvfølgelig er det alltid mulig å gjøre det enda bedre, men jeg er veldig fornøyd med denne prestasjonen til landslaget», – M. Palionis var fornøyd med kampene til elevene hans i turneringen til D. Pozniak.

93 boksere fra Litauen, Ukraina, Wales, Norge, Latvia, Israel, Finland, Sverige, Estland og Armenia deltok i D. Pozniak-turneringen i totalt tretten vektklasser, samt ekstremt kompetente lag fra Sakartvel, Italia og Polen . I vektkategoriene opp til 60 kg, inntil 63,5 kg, inntil 67 kg og inntil 71 kg, konkurrerte utøverne i to undergrupper.

«Å være med i denne turneringen er en uendelig glede. Du kan se at interessen er stor og det er mange unge mennesker. Selvfølgelig skulle vi alltid ønske at det var enda flere tilskuere og at boksing ble mer populært i Litauen,» sa Genovaitė Pozniakienė, kona til olympisk mester og tre ganger EM-vinner D. Pozniak.

Totalt ble det delt ut 66 sett med medaljer. Litauerne med 12 medaljer forble på andreplass i den absolutte priskalkulatoren, foran med 15 medaljer (9 gull, 3 sølv og 3 bronse), og etterlot bare bokserne fra Sakartvelo. Polske representanter kom på tredjeplass med 7 priser – 2 gull, 2 sølv og 3 bronse.

«Årets turnering var sterke, sterke og komplette lag fra Sarkartwela, Polen, samt sterke lag fra Italia og Wales. De litauiske representantene vant to gullmedaljer, flere medlemmer av landslaget var bare ett skritt unna finalen. Vi forventer fortsatt mer, men vi er glade for at selv tolv medlemmer av det litauiske juniorlandslaget ble dekorert med medaljer fra den internasjonale turneringen D. Pozniak.

Ungguttene modnes raskt, vi får se noen av medaljevinnerne på årets herrelandskamp. Vi vil takke trenerne som jobber hardt og satser på unge utøvere. Vi vil også takke alle som har bidratt til å få denne ungdomsbokseturneringen, viden kjent i Europa, til å ruske opp i Vilnius», sa Donatas Mačianskas, generalsekretær i det litauiske bokseforbundet og en av arrangørene av turneringen D. Pozniak.

D. Pozniakas (1939–2005) ble den første litauiske olympiske mesteren i 1968. i Mexico. Han ble trippel europamester (1965, 1967 og 1969), visemester i Europa en gang (1963), firedobbel mester i det tidligere Sovjetunionen.

i 1995 ble D. Pozniakas anerkjent som den beste litauiske bokseren de siste 50 årene og den tredje beste litauiske atleten på 1900-tallet. I løpet av sin karriere kjempet D. Pozniaks 217 kamper, hvorav han vant 203. D. Pozniaks avsluttet sin karriere i 1970. Senere var han dommer i den internasjonale kategorien (AIBA).

Etter gjenopprettingen av Litauens uavhengighet var han den første presidenten i det litauiske bokseforbundet. i 1994 I anledning dagen for gjenopprettingen av staten Litauen, mottok han førsteklassemedaljen til storhertugen av Litauen Gediminas.