I ishockey-VM slo latvierne Norge etter å ha scoret to tidlige mål

Onsdag fortsetter verdensmesterskapet i ishockey i Tampere (Finland) og Riga (Latvia), der latviske ishockeyspillere vant sin andre seier på rad i gruppe B.

Latviere støttes av fansen 2:1 (0:0, 2:1, 0:0) slo nabolandet Norge og klatret i hvert fall for kort tid til fjerdeplass i gruppe B.

Hvis lagene i første omgang skilte seg kun på straffeminutter – latvierne brøt reglene 4 ganger, nordmennene – 2 – så i starten av andre omgang scoret det latviske landslaget to raske mål.

Helt i starten av kvarteret satt norske Thomas Berg-Paulsen i straffeboksen, og Rodrigo Abols (23:14) brukte det meste, og bare 39 sekunder senere økte Toms Andersons ( 23:53) den latviske ledelsen til to. – 2:0.

I andre omgang kunne Ludvig Hoff redusere fordelen til latvierne til et minimum (34:20).

Interessant nok klarte latvierne i andre omgang 17 skudd på mål, mens nordmennene bare klarte ett.

2 minutter fra slutten av hovedtiden brøt latvierne reglene og forble i mindretall, og dessuten byttet nordmennene ut keeper med den sjette spilleren på banen, men de klarte ikke å score målutligningen og latvierne vant en veldig viktig seier.

Latverne klarte 32 skudd på mål, mens nordmennene tok 21.

Latverne har vunnet 5 poeng på fire seriekamper og er nå foran Slovakia (4 poeng), Norge (4 poeng), Kasakhstan (2 poeng) og Slovenia (0 poeng), men disse lagene, med unntak av de norske, spilte en mindre. spill.

Før slutt i gruppespillet skal latvierne fortsatt spille mot Slovenia, Kasakhstan og Sveits. De fire beste lagene fra hver gruppe går videre til neste trinn, og det nederste laget fra hver gruppe rykker ned til divisjon IA.

I gruppe A-kampen, landslaget til USA (USA) 4:1 (0:0, 2:1, 2:0) slo det østerrikske laget.

Det første målet ble scoret først i andre omgang, da amerikanske Rocco Grimaldi scoret (27:16). Selv om Thomas Raffl (37:23) fortsatt klarte å utligne resultatet (1:1), rykket amerikanerne deretter opp et gir etter Carter Mazur (38:20), Lane Hutson (43:23) og Nick Perbix (57:27) ) ledelsen deres i mål var ikke lenger i tvil.

Amerikanerne hadde 31 skudd på mål, mens østerrikerne hadde 19.