Fotballthriller: Žalgiris leder, så jager, bryter til slutt uavgjort med norske mestere

I den første kampen i UEFA European Conference League ga ikke Vilnius «Žalgiris» seg mot den norske mesterklubben Budė «Glimt».

Žalgiris-folket startet kampen bra og scoret målet og var nærme det andre. Fiaskoen i starten av andre omgang veide resultatet i gjestenes favør, men helt på tampen av kampen utlignet vertene – 2:2.

Det var tre endringer i vaktlisten til Žalgiris etter siste kamp. Milen Gamakov, Ovid Verbick og Jakub Sylvester spilte i den sikre linjen fra de første minuttene.

Spillet for vertene startet bra. 7 minutter. etter at K. Uzėlos passerte fra kanten, samlet T. Kišas ballen nær mål og sendte ballen i nettet.

To minutter senere var det liten mangel på det andre målet. Po. Høyre raid fra H. Videmonto og passerer ballen like før J. Sylvestra blir sparket av keeper. Den sprettede ballen ble truffet hardt av K. Uzėla fra like utenfor 16-meteren, men ballen traff tverrliggeren.

12 minutter. etter overføringen av S. Mikoliūnas, skjøt T. Kišas til siden av målet og K. Uzėla hadde en sjanse ved den ytre tappen, men han klarte ikke å slå gjennom kollapsen og ballen gikk til kanten av spyttet.

Etter en kalddusj kom også gjestene seg, men deres to skudd fra distanse midt i kvarteret var upresise.

40 minutter. etter H. Videmonts skudd fløy ballen nær mål.

Andre omgang startet vellykket for gjestene. 48 minutter. etter P. Bergs spark fra 16-meteren reddet E. Gertmon ham perfekt. Men etter corneren forsvarte ikke folket i Žalgiris seg mot slaget fra U. Saltnes.

54 minutter. Bodo scoret igjen. U. Saltnesas skyter bra, men har et avvist skudd som reddes av motstanderens keeper.

67 minutter. O. Verbickas var målscorer.

Fra 73 til 77 minutter. tre ganger angrep motstanderne farlig, men skuddene deres manglet presisjon.

Likevel kjempet «Žalgiris» til slutt, og D. Diaw traff hodet presist under ekstraomgangene.

Lagets omkamp vil finne sted en uke senere 26. august. I Norge.