En solid seier i Norge brakte D. Kilty enda nærmere Tokyo

Litaueren vant trippelhoppkonkurransen og overgikk verdensmesterskapets standard for tredje gang: i juni i Latvia hoppet hun 14,26 cm, i juli i Italia – 14,27 cm.

«Følelsene er veldig positive, en centimeter fremover er bedre enn en centimeter bakover.» Det er fortsatt mange konkurranser denne sesongen, så det ville vært veldig bra å ta med den centimeteren inn i hver konkurranse,” D. Kilty var fornøyd med seieren.

Utøveren var ikke plaget av skiftende vind eller regn under konkurransen. Bare rumenske Elena Andreea Panturoiu klarte 14-meteren uten vår, som litaueren overtok for fire år siden i EM under 23, da hun vant gullmedaljen.

«Før konkurransen, ved utgangen, sa sønnen min: «Det er sol, det regner», fordi han liker regnet. Jeg tenkte det samme under denne konkurransen, jeg tenkte ikke på de dårlige værforholdene, bare det det var moro, vel, selv om det var veldig vanskelig,” sa D. Kilty, som er gift med en britisk sprinter.

Interessant tilfeldighet: trippelhopperen forbedret sine personlige rekorder to ganger i år i lagmesterskapet, og representerte det litauiske landslaget.

«Jeg er på et nivå der jeg vet hvor hovedkonkurransene er, hvor du må ta poeng for laget, hvor du må representere best mulig. Jeg klarer å prestere bra når jeg skal representere det litauiske landslaget, fordi jeg føler ansvaret, føler jeg æren», smiler D. Kilty.

Prestasjonen til løperen Modesta Morauskaitė kan også vurderes etter høyeste karakter: i 400m-finalen tilbakela hun distansen på 52,43 sekunder. og bare 0,08 sekunder. holdt seg under personlig rekord oppnådd under gårsdagens kåring. Litaueren tapte bare for nederlandske Lisanne de Vitte (52,05 sekunder), ble nummer to og vant 10 studiepoeng for laget.

«Det var vanskeligere å løpe i dag. Sist jeg løp to dager på rad var faktisk under EM under 23 for to år siden. Da var den andre starten mye dårligere, og jeg er ekstremt glad for at jeg klarte i dag. å vise et resultat nær rekorden min fra i går. I dag var forholdene vanskeligere enn i går, men jeg er glad for å ha tatt andreplassen,» sa Morauskaitė.

Litaueren vant forresten andreplassen bare på de siste meterne av distansen, da hun bare var 0,01 sekunder bak. passerte portugisiske Catia Azevedo.

«Jeg var ikke sikker på om det var andre eller tredje, fordi vi ble nummer to med portugiserne. Jeg kollapset nesten etter målgang fordi jeg kastet brystet så mye frem som mulig. J Jeg hørte Dovilė rope fra området «løp, løp «Jeg gjorde det med sammenbitte tenner, jeg gikk til slutten fordi jeg måtte kjempe. Jeg kjemper og jeg ga virkelig ikke opp minuttet,» sa Morauskaitė.

I kvinnenes hammerkast tok den litauiske rekordholderen Agnė Lukoševičiūtė 10. plass (54,76 m). Selv om lettvektsutøveren kastet hammeren utover 60-meteren under det nasjonale mesterskapet, er resultatet oppnådd av nybegynneren på dette konkurransenivået i Norge høyere enn den litauiske rekorden som eksisterte før denne sesongen.

I kule for menn ble Šarūnas Banevičius nummer åttende (17,72 m) og på 3000 m for kvinner ble Loreta Kančytė, som vanligvis løper lengre distanser, nummer 11 (10 min. 10,93 sek.). Eglė Balčiūnaitė, som løp 800 m, bommet så vidt blant vinnerne – hun tilbakela distansen på 2 minutter. 5,72 sek. hun ble nummer fire.

«På 800 meter er det veldig vanskelig å forutsi hvordan løpet vil gå. Denne gangen var det veldig taktisk, den første runden var mye tregere enn den andre og alt kom ned til de siste meterne. Jeg følte meg bra på det meste av distansen , Jeg trodde jeg kunne holde på til mål, men jeg mislyktes på slutten. Kanskje hvis jeg ikke hadde tatt ledelsen før 600 meter hadde det vært annerledes. Men da ville det vært enda større risiko for å tape mål, ” spekulerte E. Balčiūnaitė.

Denne sesongen løp utøveren 800 m på 2 minutter. 2,93 sek. For å delta i verdensmesterskapet i Doha (Qatar) må hun forbedre resultatet med litt mer enn et sekund.

«Jeg har veldig lyst til å dra til Doha, jeg vil dit og løpe. Jeg tror jeg er verdt det. Jeg vil ha noen flere starter i Sveits og Belgia, og jeg håper jeg kan forbedre resultatet betraktelig Palanga og få en billett til Doha», håpet E. Balčiūnaitė.

Etter hvert som EM-programmet kom i gang, begynte regnet å falle. I høydehopp for menn presterte alle deltakerne mye dårligere enn denne sesongen. Adrijus Glebauskas, som hoppet 228 cm i det litauiske mesterskapet, tok femteplassen i Norge ved å overvinne 215 cm.

På 5000 m løp ble Egidijus Adomkaitis nummer 11 (14 min. 55,67 s), samme plassering ble tatt av Evelina Miltenė som konkurrerte i 3000 m brattkjøring (11 min. 19,71 s). I mellomtiden vant Simas Bertašius tredjeplassen i 1500m-løpet, som vakte mest interesse takket være vertsstjernen Jakob Ingebrigtsen – 3 minutter. 45,51 sek.

Litaueren var i ledelsen det meste av distansen, og selv om han senere falt til fjerde, var kreftene nok til innspurten til mål.

«Det er en interessant tilfeldighet: i dag er det nøyaktig et år siden finalen i Berlin. Da løp vi med Jakob og hans to brødre. Taktikken min er vanligvis den samme, for jeg løper bra når jeg setter meg et tempo som passer meg, når det er ingen plutselige hopp i tempo. Jeg prøvde å gjøre alt for å gjøre banen så gunstig for meg som mulig», kommenterte S. Bertašius om prestasjonen.

For to år siden, i andre liga i lag-EM, var litaueren først på 1500 m, men han gikk ikke lenger enn til 10. plass i første liga. Det pøsende regnet stoppet ham heller ikke, det ble forsterket av konkurransen som ble arrangert i Finland under lignende forhold.

«Jeg hadde en lignende øving for mindre enn en måned siden i Finland, hvor jeg også løp 1500 meter under samme regnvær. Slike starter forbereder deg, så da jeg så ut av vinduet i dag i dag og jeg så at det regnet, var ikke forvirret, det distraherte meg ikke, sa S. Bertašius.

I kvinnenes spydkast tok Liveta Jasiūnaitė fjerdeplassen (54,74 m) og i lengdehopp for menn ble Marius Vadeikis nummer tien (7,43 m). Det beste resultatet av den litauiske sesongen ble registrert av herrenes 4 × 100 m stafettlag (Mantas Šeštokas, Giedrius Rupeika, Kostas Skrabulis og Gediminas Truskauskas), som dekket distansen på 40,69 sekunder. De ble nummer åtte i mesterskapet, mens 4×100-laget for kvinner ble diskvalifisert.

På slutten av andre dag av lag-EM inntar litauerne 11. plass (91 poeng). Laget vårt er 27 poeng bak sjuende plassering, noe som ville tillate dem å holde seg i førstedivisjon.