Det var ikke mulig å banke på døren: Det litauiske landslaget, som kjempet beundringsverdig, tapte mot Norge | Sport

15 min reporter Aurimas Tamulionis jobber i Košice, som vil gi de hotteste kommentarene fra spillere og trenere etter kampen.

I den siste kampen måtte det litauiske landslaget vinne med minst 8 mål for å fortsette kampen i andre runde.

Og i motsetning til de to første kampene i turneringen, da litauerne jaget hverandre hele tiden og spilte dårlige første omganger mot Russland og Slovakia, gledet Mindaugas Andriuška-studenter denne gangen de litauiske fansen samlet i hopetall i «Steel»-arenaen.

Etter en god start gikk ikke litauerne seg vill i den glohete målfeiringen, fanget ballene og vellykket organisering av raske angrep og ledelse i det meste av første omgang, og i halvdelen av kampen var de ikke en gang et steg tilbake. nordmennene – 16:16.

Selv etter å ha spilt fem minutter i andre omgang (20:20), satte nordmenn fart på og så seg aldri tilbake.

Etter fire mål på rad akkumulerte de norske håndballspillerne kampens største overtak (24:20), som de raskt økte til 28:21.

Resten av tiden klarte litauerne å kvele orkanen av norske angrep, men håndballspillerne i vårt land klarte ikke å vinne – skandinavene, som opprettholdt et mål på 5-7, vant seieren og en billett til neste. rund.

Foto Edgaras Alšauskas/LRF/EM i håndball: Litauen - Norge

Foto Edgaras Alšauskas/LRF/EM i håndball: Litauen – Norge

Litauen, som gjensto med 0 poeng, tok fjerdeplassen i gruppe F og avsluttet prestasjonen. Gruppen ble vunnet av Russland (6 poeng), andre ble Norge (4 poeng), tredje – Slovakia (2 poeng).

Aiden Malašinskas spilte mest solid i rekkene til det litauiske landslaget, og scoret så mange som 8 mål. Gerdas Babarskas la til 4, Karolis Antanavičius og Mindaugas Dumčius – 3 hver, Mindaugas Urbonas, Gytis Šmantauskas, Lukas Šimėnas og Valdas Drabavičius – 2 nøyaktige skudd hver. Ikke mindre enn 11 litauiske landslagsspillere scoret minst ett mål hver.

Sander Sagosen og Sebastian Barthold spilte mest suksess i de norske rekkene, og sendte ballen i nettet 7 ganger hver, Haraldas Reinkind scoret 6 ganger.

Blant de 24 lagene i mesterskapet vil det litauiske landslaget innta minst 21. plass. Litauerne kommer garantert til å gå forbi landslagene i Nord-Makedonia, Bosnia-Hercegovina og Ukraina, som også tapte tre ganger hver, men fikk et lavere målforhold. Det litauiske landslaget kan fortsatt bli nummer 19 hvis hviterusserne taper mot østerrikerne i morgen og portugiserne taper mot nederlenderne med minst 9 mål.

Spillets gang. Litauen – Norge 29:35

60 minutter Nordmennene er fortsatt i spenning på slutten av tiden og feirer billetten til neste runde. Men litauerne burde ikke være lei seg – de kjempet beundringsverdig mot et elitelag.

60 minutter Mål av Gytis Šmantauskas (29:34).

57 minutter. Første mål av Lukas Juškėnas i EM (28:33).

55 minutter A. Malašinskas tar også straffen (27:32).

Aurimas Tamulionis Aurimas TAMULIONIS, journalist 15min i Košice

Det kanskje beste eksemplet på den litauiske kampen i den siste kampen var David Virbauskas sitt oppofrende sprang, bak med 7 mål og hadde ingen reell sjanse til å avskjære ballen. Som lovet, i den siste kampen kjemper laget vårt uten å spare på hverken styrke eller helse – så det vil være nødvendig å krype av banen eller gjennomføre dem.

54 minutter. A. Malašinskas har allerede syv nøyaktige skudd (26:31).

53 minutter. A. Malašinskas snudde hodene til nordmennene og scoret nok et mål (25:30).

51 minutter. Etter en lang pause og gjennomgang får David Virbauskas en to-minutters straffe (24:30).

49 minutter. Vi lyktes i å stoppe den norske orkanen, men det er ikke mulig å nærme seg den (23:30).

47 minutter V.Drabavičiaus trenger et nøyaktig skudd (22:28).

45 minutter Nordmenn flyr (21:28).

43 minutter. Rekordledelse for det norske landslaget (21:26).

42 minutter. A. Malašinskas gjør kjente litauiske fans glade (21:24).

40 minutter Andriuška ber om en pause ettersom gapet fortsetter å vokse (20:24).

39 minutter Nordmennene går unna (20:23).

35 minutter Samme! Nytt mål for stopp for A. Malašinskas (20:20).

35 minutter Kast av Mr. Dumčius og følelser etterpå (19:20).

34 minutter. L. Simėnas bryter nordmennenes seiersrekke, men de svarer raskt med et mål (18:20).

34 minutter. Tre presise angrep på rad fra nordmennene (17:19).

31 minutter L. Simėnas gir ledelsen til Litauen (17:16).

31 minutter Andre omgang har begynt! Vil litauerne slå til?

Ballhastighet regnes også med i dette mesterskapet. I første omgang traff Gytis Šmantauskas det sterkeste prosjektilet i motstandermålet – 132,4 km/t. I følge denne indikatoren er de fire første plassene okkupert av litauere: Gerdas Babarskas (130,2 km/t), Karolis Antanavičius (127,7 km/t) og Aiden Malašinskas (125,9 km/t). Norske Christian O’Sullivan sitt beste resultat er 125,2 km/t.

Etter første omgang – jevnt! Litauerne ser ut til å ha sluppet helt løs all spenning og bare nyter håndballen. Fjern baller fra nordmennene bakfra, angrip nedenfra og skap et skikkelig skue. Effektiviteten til skuddene våre når 67 %. (24/16), norsk – 64 (25/16).

30 minutter I siste sekund scorer nordmennene et mål og etter første kvarter er det likt – 16:16.

29 minutter. Femte mål av G.Babarskas (16:15).

28 minutter. Så synd – A. Malašinskas tok ikke straffen: han slo ballen i tverrliggeren…

27 minutter Nordmennene svarte på Ben Petraikis» mål noen sekunder senere (15:14).

25 minutter Nøyaktig skudd av G. Babarska (14:12).

23 minutter En eksplosjon av følelser på banen, hvoretter Lukas Simėnas ble fjernet fra banen i to minutter. Snart skyter nordmennene nok en straffe (13:12).

21 minutter. Mindaugas Dumčius slutter seg også til det litauiske målet (13:11).

Tittelen nordmenn er ikke uovervinnelige. Bli vitne til russernes overraskelse i dette mesterskapet (22:23) og seieren vant av det litauiske landslaget for seks år siden i Vilnius (32:29). Riktignok vant nordmennene de andre syv kampene seg imellom, med en snittforskjell på 7 mål.

20 minutter M.Urbonas skaper en 2-målsledelse for litauerne for første gang (12:10).

18 minutter Et raskt angrep fra K. Antanavičius og vi gjenvinner ledelsen (11:10).

16 minutter. Karolis Antanavičius, Mindaugas Urbonas og nok et mål fra K. Antanavičius – flyende rundt på banen skynder litauerne seg igjen (10:9).

14 minutter A. Malašinskas tar straffen (7:8).

12 minutter For første gang ligger vi bak med mer enn ett mål (6:8).

11 minutter Nordmennene scorer et mål, og Tadas Stankevičius står også på sidelinjen i to minutter for en foul (6:7).

Litauerne vinner kampen på tribunen med selvtillit. Hundre støyende landsmenn kledd i tricolor overskygger fullstendig de få norske supporterne. «Kanskje bare fem norske fans er åpne, så vi tar oss lett på tribunen. Nå må vi bare innta banen igjen,» sa komikeren Mantas Katleris, som støtter håndballspillere i Košice, allerede før kampen.

9 minutter Lagene bytter det ene nøyaktige skuddet etter det andre (6:6).

8 minutter En god start for litauerne – resultattavlen er mye bedre enn i første halvdel av de to foregående kampene (5:4).

7 minutter Andre mål av G. Babarska for nordmennene (4:4).

5 minutter Det første nøyaktige skuddet av litauisk landslagsleder Aiden Malašinskas, men nordmennene svarer raskt med det samme (3:4).

5 minutter Nordmennene tar litauerne med et raskt angrep og vi faller bak for første gang (2:3).

4 minutter Gerdas Babarskas gjenoppretter fordelen til litauerne (2-1).

2 minutter Vilius Drabavičius scorer et mål og Litauen leder for første gang i dette mesterskapet! 1:0.

1 minutt. Kampen har startet, lykke til litauerne!

Keeper Vilius Rašimas er heller ikke påmeldt på landslaget for kveldens kamp, ​​han startet begge kampene – både mot slovakene (27:29) og mot russerne (26:31) – fra de første minuttene. I følge representanter for forbundet var det avgjørelsen til landslagets trenerteam ledet av Mindaugas Andriuška. Av samme grunn er Skirmantas Plėta heller ikke registrert.

Landslagstrener Mindaugas Andriuška registrerer Lukas Juškėnas for første gang. Povilas Babarskas, broren til kaptein Gerda, får som forventet ikke spille. Forsvarsspilleren pådro seg en skulderskade i serieåpningen mot Russland. Landslagslege Gediminas Buchys håpet at senen ikke ville rive og operasjon ikke ville være nødvendig, men smertene var bare for mye. «Veldig sterk forstuing», spesifiserer G. Bučys. En annen landslagstårnforsvarer Lukas Simėnas varmer opp og forbereder seg til kampen.

Hilsen fra Košice Arena. For siste gang, for på en eller annen måte avsluttes mesterskapet igjen i kveld i denne slovakiske byen. Skulle litauerne klare å skape et mirakel og slå medaljekjempende Norge med minst 8 mål med skadetynnede rekker, ville andre runde av mesterskapet fortsette for våre folk i Bratislava. Russerne pakker allerede kofferten for den slovakiske hovedstaden, etter å ha slått vertene Slovakia 36:27 (19:9) i forrige kamp mandag. Skjebnen til det andre passet vil bli avslørt etter konfrontasjonen mellom litauere og nordmenn.