Tyskerne vant bobsleden, Norge tok førsteplassen i medaljetellingen

Tyskerne dominerte kvinnenes tomannsbobløp. Laura Nolte og Deborah Levi (4:03,96) vant gullmedaljen etter 4 løp, med Mariama Jamanka og Alexandra Burghardt (4:04,73) på andreplass. Amerikanerne Elana Meyers Taylor og Sylvia Hoffman (4:05.48) endte på pallen sammen med tyskerne. E. Meyers Taylor vant forresten sølv i enkeltbob i Beijing.

L. Nolte endte på 4. plass blant singlene og OL-medaljen vunnet i double var den første i hennes og D. Levis karriere. Denne tyske duoen i 2021 vant EM og tok bronse i verdensmesterskapet.

I curlingfinalen for menn slo Sverige Storbritannia 5-4 etter ekstraomganger. Svenskene har vunnet den olympiske curlingturneringen for menn for første gang i historien.

I overtid hadde svenskene rett til å kaste den siste steinen, men det var ikke nødvendig. Britene tok en risiko på sitt siste forsøk og forsøkte en vanskelig manøver for å slå en stein ut av en av «safene» slik at den traff den svenske steinen nær sentrum og slo den ut. Men de klarte ikke å treffe den svenske steinen nøyaktig.

Lørdag gikk den lille finalen i curling for kvinner, hvor svenskene slo sveitserne 9:7. Den store finalen finner sted på søndag. Britiske og japanske kvinner vil møtes der.

I den generelle klassifiseringen av land er førsteplassen allerede sikret for Norge, som har 15 gullmedaljer, 8 sølv og 12 bronse. Tyskland tar andreplassen (11, 8, 5), men de kan ikke lenger hamle opp med Norge. Søndag deles det ut 5 sett med medaljer, men tyskerne skal ikke konkurrere om gull i verken herreishockey eller curling for kvinner, så det er ingen måte de vinner den 15. gullmedaljen. Kina rykket opp til tredjeplass (9, 4, 2). Latvia, Estland og Polen har hver sin bronsemedalje og er likt 27-29 plasser.

Kilde: Sportas.lt