Skru tilbake tid: S. Wawrinka slo verdens tredje racket i hjemmeturneringen

I første runde i Basel slo 37-åringen selvsikkert en av lederne i ATP Tour, Norges Casper Ruud, som for øyeblikket sitter på en meget høy tredjeplass på verdensrankingen, 6:4, 6:4.

Stan, som har slitt med konstante skader de siste sesongene, viste imponerende servespill hele veien – han vant opptil 93 % av poengene med det første skuddet og ga aldri opp serven.

Sveitseren fikk 28 vinner og begikk 11 uprovoserte feil. Motstanderens statistikk på 20 ser også solid ut vinnere og 4 feil, men US Open-finalisten kunne ikke motstå et så kraftig angrep.

I år var bare S. Wawrinks niende seier på ATP-touren, som uten tvil er den mest rungende de siste årene. Sist gang han beseiret en høyere rangert motstander enn C. Ruud var i 2019, da han slo ned rankingsleder Novak Djokovic i US Open-turneringen.

«Det er en av grunnene til at jeg fortsatt spiller,» kommenterte Wawrinka opptredenen hans. – Jeg begynner å bli gammel, det kan du ikke argumentere med. I det siste har jeg jobbet veldig hardt for å komme tilbake i form og føle rytmen i spillet, så et spill som dette her i Sveits er veldig spesielt for meg.»

I løpet av karrieren spilte innehaveren av tre «Grand Slam»-titler totalt 30 finaler, hvorav han vant 16, men på 14 besøk i Basel nådde han aldri det avgjørende stadiet av turneringen. To ganger (2006 og 2011) deltok han i semifinalen.

I neste runde møter verten amerikanske Brandon Nakashima (ATP-44), som slo belgiske David Goffin (ATP-53) 2:6, 7:6(4), 6:4.

Holger Rune (ATP-25), som vant i Stockholm forrige uke, utvidet seiersrekka til seks, og slo australske Alex De Minaur (ATP-24) 6:2, 7:5.

Lorenzo Musetti (ATP-23), som ble mester i Napoli på søndag, klarte ikke å gjenta den samme vellykkede starten i Basel – han skapte sensasjon mot Albert Ramos-Vinolas (ATP-40) 6:1, 3:6, 4: 6.