Nederlag: Olympisk mester Remigijus Valiulis dør

Generalsekretær i det litauiske friidrettsforbundet Nijolė Medvedeva kunngjorde den smertefulle nyheten på hennes personlige Facebook-konto.

R. Valiulis ble olympisk mester i 1980. i lekene. Han triumferte på 4×400 m stafett.

Han ble nummer tre i kvalifiseringen og først i finalen. I finalen gikk andre og tredje etappe til Mikhail Lingai og Nikolay Cherneckis fra Moskva, og den fjerde etappen til Viktor Markin fra Novosibirsk.

I den gyldne kvartetten ble eleven til trener Antanas Krasaitis kalt «Rem», og i Litauen – Remis.

På 1980-tallet nådde R. Valiulis den høyeste toppen av sine ferdigheter, vant de viktigste seirene i karrieren: i tillegg til OL-gull og USSR-rekorden, vant han også en bronsemedalje på 400m ved EM. Innendørsmesterskap i Zindelfingen (Tyskland).

Totalt forbedret den olympiske mesteren USSR-rekordene i stafetten 3 ganger, en gang over 400 m, og registrerte tiden med en håndstoppeklokke (45,4 sekunder), og 8 ganger i Litauen. De to nasjonale rekordene han satte (45,73 sekunder på stadion og 46,75 sekunder på arenaen) har ikke blitt bedre til dags dato.

«Jeg var glad inni meg, men jeg visste ikke hvordan jeg skulle være stolt over seirene mine. Jeg trente mye, forberedte meg på den ene konkurransen etter den andre – jeg klarte å oppnå gode resultater,» sa R. Valiulis ved LTOK.

R. Valiulis avsluttet sin karriere da han var bare 25 år gammel, deretter vendte han seg til bilindustrien, hvor han jobbet i to tiår. Senere jobbet mannen som fysisk treningstrener ved basketballskolen i Vilnius.