Mr. Fomins karriererekord på verdensmesterskapet i skiskyting i Sverige

Den åttende runden i verdenscuppen i skiskyting for sesongen 2022-2023 startet torsdag i Estesund (Sverige).

I individuelle løp for menn og kvinner klarte ikke litauiske skiskyttere å tjene kredittpoeng, men Maksimas Fominas satte karriererekord.

Karolis Dombrovskis tok den beste plassen blant våre menn på 20 km individuelle herrer. Deltakeren i Beijing-OL, som «vant» bare ett minutts straff, er rangert som nummer 44 (skyting 0 + 0 + 0 + 1) av 91 deltakere. Mr. Fominas ble nummer 52 (0+1+1+0), Tomas Kaukėnas – 60. (1+2+0+1) og Vytautas Strolia – 61. (0+2+1+2).

De 40 beste skiskytterne fikk kredittpoeng. K. Dombrovskis var 3,7 sekunder fra 40, og M. Fomin – et nøyaktig skudd. Til nå var den høyeste plassen tatt av denne siste representanten for Litauen den 54., som han vant på slutten av fjoråret i Hochfilzen.

«Jeg tenkte ikke på noe resultat, men jeg visste at jeg hvilte, jeg føler meg bra, jeg er klar og alt er bra – jeg måtte gjøre jobben min og det vil bli et godt resultat. På banen gjør jeg det Jeg visste ikke hvordan jeg kjørte, hvilken plass jeg tok, selv om trenerne sa noe. Det var så vanskelig at jeg gikk i mitt eget tempo, i min egen verden. Jeg er glad for å ha tatt slike en plass med to straffer, kommenterte Mr. Fomin.

Atleten rehabiliterte seg på en eller annen måte etter det ikke særlig vellykkede verdensmesterskapet: i det viste allrounderen utmerket atletisk form, men han taklet oppgaver på skytebanen spesielt dårlig.

«Etter i dag kan jeg si hundre prosent at jeg trengte å ta en psykologisk hvile for å forberede meg til verdenscupen. Det viste seg at jeg ikke kommer hjem etter EM, men jeg dro til leiren og denne psykologiske trettheten fortsatte. virket som om jeg gjorde alt normalt, men på skytebanen kunne man se at noe var galt. Nå som jeg har hvilt, skuddet som burde ha kommet tilbake, sa Fomins om årsaken til nedgangen i skyteevnen.

Denne sesongen skal skiskytterne konkurrere i stafett, sprint, forfølgelse og best – i to fellesstartsløp. Det litauiske stafettlaget for menn startet sesongen med en rekord åtteplass. Mr. Fominas håper at laget vårt også vil være i stand til å prestere vellykket i sesongens siste lagkonkurranse på lørdag.

«Etter verdensmesterskapet hvilte jeg og nå føler jeg glede i hver konkurranse. Jeg vil delta, jeg vil stå på ski, skyte – hele prosessen er hyggelig. Jeg venter på stafettpinnen hvis mennene gir den til rett sted, vil jeg prøve å opprettholde posisjonen og forbedre den enda mer,» sa Fomin.

Vinneren av konkurransen var den eneste tyske Benediktas Dollis som ikke gjorde noen feil på skytebanen blant alle deltakerne. Mester 1 min. 9,1 sek. slo italienske Tommaso Giacomeli, som var blant vinnerne for første gang (0+1+0+0) og 1 min. 11,5 sekunder – norske Vetle Sjastad Christiansen (0+1+0+0), som ble sesongvinner i denne kampen.

En annen norsk skiskytter, Johannes Thingnes Boe, som vant tittelen sammenlagtvinner, deltok ikke i konkurransen.

K.Dombrovskis var 5 minutter bak B.Dolli. 32,3 sek, Mr. Fomin – 6 min. 13,1 sek., T. Kaukėnas – 7 min. 5,1 sekunder og V. Strolia – 7 minutter. 9,1 sek. I den generelle klassifiseringen ligger sistnevnte på 25. plass (243 poeng), K. Dombrovskis – 67. (27 poeng).

I kvinnenes individuelle 15 km-løp tok Natalija Kochergina 68. plass (2+0+1+1) og Gabrielė Leščinskaitė tok 73. plass (0+2+0+1). Vinneren er italienske Dorothea Wierer, 25,5 sekunder. overgår landsmannen Lisa Vitozzi. Begge italienske skiskytterne skjøt feilfritt. Bronse ble vunnet med 1 min. 38,8 sek. bak tyske Denise Herrmann-Wick (1+0+0+0).

Vinnerne av N. Kochergina tapte på 7 minutter. 26 sek., og G. Leščinskaitė – 8 min. 36,6 sek.

L. Vitozzi vant det individuelle løpspokalen. Franskmannen Julia Simon forblir på toppen av det generelle klassementet (943 poeng).