Litauiske syklister ble nummer niende på Nations Cup-etappen i Indonesia Sports

O. Baleišytė, en deltaker i Tokyo-OL, ble nummer niende i omniumet (allround, 29 deltakere), som består av fire arrangementer. Olivia fikk 78 poeng.

New Zealand-representant Ally Wollaston vant med 158 poeng. Andreplassen ble vunnet i 2022. viseverdensmester Clara Copponi (139 poeng), og tredje – Storbritannias Neah Evans (124 poeng).

O. Baleišytė ble nummer fem i scratch-arrangementet, tiende i tempoløpet, niende i elimineringen og fikk ikke poeng i gruppeløpet på 80 runder (20 km) på grunn av poeng (8 mellomliggende ankomster).

Olivia ble nummer seks sammenlagt etter to stevner og femte etter tre. Etter grupperittet ble Litauens representant forbigått av syklister fra Italia, Norge, Sveits og Irland.

O. Baleišytė nådde finalen, der 24 kvinnelige syklister deltok, etter utvelgelseskonkurransen – gruppeløp på 40 runder (10 km) (4 mellommål).

Panevėžys endte på tiende plass i den første utvelgelsesrunden (skåret 2 poeng og passerte 4 konkurrenter). 12 utøvere kvalifiserte seg til finalen i de to uttaksløpene.

V. Lendel tok niendeplassen i sprintrennet. Han ble nummer åtte av 48 deltakere i kvalifiseringen. Vasilij dekket 200 meter av løpet på 9,646 sekunder. (gjennomsnittshastighet – 74.642 km/t).

Nederlenderen Harrie Lavreysen, fire ganger verdensmester og to ganger europamester ved OL i Tokyo, oppnådde den beste prestasjonen i kvalifiseringen – 9,385 sekunder. (gjennomsnittshastighet – 76,718 km/t).

Han ble deretter vinneren av løpet. Japanske Kaiya Ota ble nummer to og israelske Mikhail Yakovlev ble nummer tre.

V. Lendel slo Thai Jai Angsuthasawit (25. plass i kvalifiseringen) i 16-delsfinalen, og tapte for den nåværende australske verdensmesteren Matthew Richardson (9) i 16-delsfinalen.

V. Lendel delte 23. plass i keirinløpet (53 deltakere). Den litauiske syklisten tok fjerdeplassen i det femte løpet av første etappe (passerte tre konkurrenter), og i det syvende trøsterittet på første etappe endte han på tredjeplass (passerte fire konkurrenter) og nådde ikke kvartfinalen. Tyske Marc Jurczyk og ukrainske Bohdan Danylchuk fortsatte trøsteløpet.

Sluttspillkampen mislyktes for O. Baleišyte – litaueren falt og fortsatte ikke løpet. Olivia kollapset bakerst i gruppen med tsjekkiske Katerina Kohoutkova like etter andre mål. De to utøverne kom ikke tilbake i løpet under de nøytrale endene.

A. Wollaston vant eliminasjonsrittet, der 21 kvinnelige syklister deltok. O. Baleišytė og K. Kohoutkova deler 18. plass.

Andre runde av UCI Track Cycling Nations Cup finner sted fra 14. til 17. mars i Kairo (Egypt).