Litauiske bordtennisspillere har vunnet 5 medaljer i mesterskapet i nordeuropeiske land

Mesterskapet, som er en del av den offisielle konkurransekalenderen til Det internasjonale bordtennisforbundet (ITTF), arrangeres vanligvis annethvert år, men på grunn av pandemien fant det sted i år etter fire års pause. Litauen ble betrodd organiseringen av mesterskapet etter en pause på 20 år. Sist gang turneringen ble arrangert i vårt land var i 2002. I Vilnius.

Veggene har hjulpet det litauiske landslaget til å forbedre resultatet for fire år siden. Vertene for konkurransen i Druskininkai vant 5 medaljer – 1 sølv og 4 bronse.

Kornelija og Emilija Riliškytės vant sølv i damedouble. I finalen tapte Riliškytė-søstrene 1:3 for det svenske ekteparet Hanna Holgersson og Jennie Edvinsson.

Riliškytė vant ytterligere to bronsemedaljer i individuelle konkurranser. Søstrene kom til semifinalen, men her måtte de etter en veldig hard kamp innrømme de skandinaviske representantenes overlegenhet. K. Riliškytė tapte 3:4 mot svenske J. Edvinsson i semifinalen, og E. Riliškytė tapte også 3:4 mot Norges Rebekka Carlsen.

Paret K. Riliškytė og Kęstutis Žeimis vant bronse i mixed double. I semifinalen ble litauernes vei til finalen igjen blokkert av Sveriges J. Edvinsson og Martinas Friisas.

I lagkonkurransen for menn gikk det litauiske landslaget som ble trent av Artūrs Orlovs – K. Žeimys, Ignas Navickas, Lukas Rimkus og Andrius Preidžius – på pallen. I kampen om bronse slo det litauiske førstelaget det overraskende litauiske andrelaget, som kvalifiserte seg til semifinalen, bestående av unge bordtennisspillere Rokas Kisielius, Aleksander Chmelevskis, Lukas Laketchenko og Ignas Šišanovas.

I kvinnenes lagkonkurranse holdt det litauiske landslaget trent av Jolanta Prūsienė – K. og E. Riliškytė, Laura Abaravičiūtė og Eglė Jankauskienė ett skritt unna medaljene, på fjerdeplass.

Totalt ble det delt ut 7 sett med medaljer under mesterskapet i herre- og damelaget, individuell, double og mixed double. Ikke mindre enn 6 gullmedaljer ble vunnet av det svenske landslaget, en gullmedalje ble vunnet av representanten for Norge.

Landmesterskapet i Nord-Europa var en generalprøve for litauiske bordtennisspillere før 13.-21. august. EM arrangeres i München. Fem litauiske representanter vil delta.

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, medier eller andre steder eller å distribuere materialet vårt i noen form uten samtykke, og hvis samtykke innhentes, er det nødvendig å kreditere DELFI som kilde.