Litauisk hovedpremie går til estisk skytter

På det største internasjonale flyveskiven i Litauen konkurrerte utenlandske skyttere om hovedprisene denne helgen i Vilnius. Vertene for Litauens Grand Prix og FITASC World Cup var imidlertid fornøyd med konkurransen og den økende oppmerksomheten rundt sporten.

«Det er hyggelig å se så mange ekstremt talentfulle skyttere i Litauen. Konkurransen var veldig iherdig, resultatene ble bare klare i de siste øyeblikkene, ekstraomganger og skuddvekslinger var nødvendig. Jeg er også glad for at denne sporten blir stadig mer verdsatt av litauiske selskaper , som har satt opp mange premier og gaver til deltakerne,” sa den nye presidenten i det litauiske idrettsforbundet, Laurynas Jucius.

Mer enn 100 skyttere fra 8 stater deltok i FITASC Compak Sporting-konkurransen, som varte i to dager. Estiske Emil Juhts vant hovedkonkurransen «Open», Grand Prix og Vilnius-etappen i FITASC World Cup, og scoret 194 poeng av 200 mulige. Finn Oliver Lindh var to poeng bak ham. Norske Magne Gusland tok tredjeplassen (191 poeng).

Det er hyggelig å se så mange toppskyttere i Litauen.

Virgilijus Grybė, grunnleggeren av VG Shooting Academy, skjøt mest nøyaktig blant litauerne, som tok fjerdeplassen sammenlagt og vant seniorkonkurransen – 190 poeng. Riktignok måtte en ekstra serie med skudd finne sted på grunn av fjerdeplassen, hvor V.Grybė slo Finn Roope Tapperis 24:20. En ekstra serie måtte til for å avgjøre sjette- og syvendeplassen. Etter henne tok nordmannen Nicolai Wagner, som kun vant ett skudd på første konkurransedag, sjetteplassen. I fjor i Vilnius vant han ungdomskonkurransen.

Skyttere fra Litauen, Latvia, Estland, Finland, Norge, Polen, Storbritannia og Ukraina brukte to dager på å skyte mot 200 mål som fløy med forskjellige hastigheter og baner. Ved Compak Sporting-arrangementet skytes det mot flygende skiver på spesialdesignede plasser, hvor fem skytestasjoner er arrangert i en linje på 3-5 meters avstand, rundt hvilke 6 skiveskyttere er plassert.

Vinnerne av konkurransen blir belønnet i henhold til kategoriene fastsatt av FITASC-reglene: ungdom, kvinner, menn, seniorer, veteraner og mestere. Ytterligere priser ble gitt til medlemmer av det litauiske idrettsforbundet – i gruppe B, C og D i henhold til fordelingen av LSF Excellence Groups.

Blant kvinnene skjøt gjesten fra Latvia, en vanlig deltaker i denne konkurransen, Agnese Caune, mest nøyaktig (178 poeng). Aksel Rekkedal Johansen fra Norge tok førsteplassen i ungdomskategorien (173 poeng). På sin side vant Domantas Kaluina fra Panevėžys ikke bare sølv i juniorkategorien (168 poeng), men tok også andreplassen i B-kategorien med dette resultatet. Konkurransen i sistnevnte kategori ble vunnet av Mantas Maciunskas (169), som slo Tomas Kovēras, som hadde slått ned like mange mål, i ekstraserien.

Rūtenis Paukštė vant masterkonkurransen (160 poeng) og estiske Viktoras Beregovas (168) vant veterankonkurransen.

Vladislav Lemešev (157) triumferte i gruppe D i LSF-konkurransen, Martin Jedlickij (162) i gruppe C.

Den neste store og viktige skytekonkurransen – Litauisk mesterskap «Compak Sporting» arrangeres i Krūminii (Varėna-distriktet) 27.-28. mai.