I løpet «Baltic Chain Tour» som endte i Panevėžys vant estiske Rait Ärm igjen – Respublika.lt

Vinneren fikk en bonus på 1 268 euro og 40 verdensrankingpoeng. R. Ärm ble leder etter å ha vunnet første etappe. Den estiske syklisten klarte å beholde førsteplassen til slutten av rittet. Tyskeren Henri Uhlig («Alpecin – Deceuninck DT»), som vant andre etappe, tok andreplassen. Han var 2 sekunder bak vinneren av konkurransen. Tredje – italienske Filippo Fortin («Maloja Pushbikers»), som tapte mot vinneren med 14 sekunder. David (Alpecin – Deceuninck DT, +29 sek), bror til nederlandske Mathieu van der Poel, som nylig ble verdensmester, tok sjetteplassen.

E. Kovaliovas var 1 minutt bak vinneren. 59 sek. Venantas Lašinis («Kaunas Cycling Team», +3.10) ble nummer 25, Mantas Januskevičius (+3.18) – 31., Rokas Kmieliauskas (+3.27) – 36., Oleg Ivanovs (+3.41; alle tre – «Voltas») – Madaris Cycling Team – 56., Žygimantas Matuzevičius («Kaunas Cycling Team», +4.11) – 74., litauisk mester Rokas Adomaitis («Tartu2024 Cycling Team», +4.25) – 77., Mantas Balčiūnas (+4.58. plass, og Gusta Raus 8. plass) 13.11; begge – «Kaunas Cycling Team») – 124. plass.

131 syklister klassifisert.

I lagklassifiseringen tok «Voltas – Madaris Cycling Team» (sportsdirektør Mindaugas Striška) 10. plass og «Kaunas Cycling Team» (sportssjef Donatas Šertvytis) tok 19. plass. Det norske laget (Uno-X Dare DT) vant og det estiske laget «Tartu2024 Cycling Team» (sportsdirektør – Gediminas Bagdonas) ble nummer to.

Den mest aktive syklisten (grønn skjorte) ble estiske Siim Kiskonen (Tartu2024 sykkellag), den mest stridbare (rød skjorte) og den beste unge (under 23) syklisten (hvit skjorte) – H. Uhlig.

Den første etappen fant sted i Estland, den andre i Latvia og den siste og tredje (157 km) i Litauen på ruten Panevėžys – Vabalnikas – Kupiškis – Troškūnai – Panevėžys. Etter å ha tilbakelagt ca. 30 km, ble en gruppe ledere dannet av 11 syklister, blant dem R. Adomaitis og G. Raugala. Snart sluttet 4 syklister seg til flyktningene, inkludert Mr. Januskevičius. Ledergruppen hadde tatt litt mer enn ett minutts ledelse. Hun ble forbigått av hovedgruppen ca 800m før mål. S. Kiskonen angrep igjen den siste kilometeren. Han ble hastet rundt 20 meter fra mål. Danske Mads Landbo («Uno-X Dare DT») vant – 3 timer 9 minutter 17 sekunder (gjennomsnittsfart – 49,767 km/t). Vinnertiden ble tildelt syklistene som tok 2-119 plassene. R. Ärm ble nummer åtte.

Blant litauerne ble den høyeste plassen – 12. – besatt av V. Lašinis, som ble nummer fire på andre etappe. søndag z. Matuzevičius endte på 16. plass, M. Balčiūnas – 46., R. Kmieliauskas – 47., M. Januskevičius – 52., O. Ivanovas – 54., E. Kovaliovas – 84., R. Adomaitis – 115. og G. 1 Raugalast (+ 8333) (+). .

Rittet, hvis premiepott beløp seg til 9.715 euro, ble lansert av rekordmange deltakere – 141. 21 nasjonale syklister tok starten av rittet, inkludert 11 litauiske utøvere. Georgiske og eritreiske syklister deltok i denne konkurransen for første gang. Så langt hadde det største antallet syklister – 124 – samlet seg i 2013. løpet.

I år deltok 25 lag fra 14 land i Union Cycliste Internationale (UCI) Kategori II-løp: Belgia, Tsjekkia, Danmark, Estland, Japan, Canada, Latvia, Litauen, Nederland, Norge, Sakartvel, Sverige, Sveits og Tyskland .

Løpet «Baltic Chain Tour», som er en symbolsk markering av «Baltic Road»-aksjonen i Litauen, Latvia og Estland 23. august 1989, har pågått siden 2011. Syklister fra 36 land har allerede deltatt i løpet. . 68 litauiske syklister deltok minst én gang i denne konkurransen.

i 2012 gikk laurbærene til vinneren av løpet til Gedimin Bagdon, 2013. Žydrūnas Savickas ble vinneren, og i 2018 – Ramunas Navardauskas. I fjor oppnådde V. Lašinis den beste prestasjonen blant litauere. Han tar 9. plass.