I år vil vi ønske norske gjester velkommen til «Lithuanian Tukada Road Ring Championship». Sport

Rytteroverganger i Superbike-klassen

En av de viktigste nyhetene i mesterskapet er overgangen til Audrius Statulevičius fra B1200-klassen til «Superbike»-klassen. Utøveren som ble nasjonal mester i B1200-klassen i fjor, må i år konkurrere med Šarūnas Pladas, flerfoldig mester i Litauen og de baltiske landene.

Kęstutis Stankūnas, som endte på andreplass i mesterskapet i fjor, skal også kjempe om tittelen. Š.Pladas lagkamerat, Tauras Norkūnas (Pladas Racing), som ble nummer 3 i fjor, vil gjøre det samme.

Vi ser også frem til prestasjonen til Oskars Tarasevičius (P4 i 2023-mesterskapet) og Vito Lopinis, som ikke startet alle etapper av sesongen i fjor med sin nye BMW M1000RR.

Jonas Stankūnas skal konkurrere i Superstock 600-klassen

I det største landet, 600 cu. cm. vi vil se Jonas Stankūnas igjen i motorsykkelklassen med slagvolum. Det unge supertalentet som ble mester i Litauen og Baltikum i fjor vil ha som mål å gjenta denne bragden.

Žilvinas Paškevičius, som syklet stoisk som individ i fjor uten noen lagstøtte (han tok andreplassen i mesterskapet), vil prøve å konkurrere med ham.

Takket være dokumentaren som nylig ble publisert på portalen vår, kjenner du allerede til Mantas Rajackas («Raja Racing Academy»), som sammen med Žilvins Butkevičius og Mika Razmislavičius definitivt ikke vil la Jonas ri i fred.

V. Krasnickas før landingen av «Pro-Mode racing»-teamet i B1200-klassen

Vytautas Krasnickas, som tapte fjorårets mesterskap med bare ett poeng, ønsket utvilsomt revansj på Audrius Statulevičius, men da sistnevnte flyttet til kategorien «Superbike», har til og med to av Audrius» lagkamerater l erstattet i B1200. Tomas Melnikas, som ble mester i C1200-klassen i fjor med bare et halvt poengs ledelse (han sykler med Ducati), flytter til B1200 ikke alene, men med sin Pro-Mode racing-lagkamerat Aurim Jankūnas.

V. Krasnickas og A. Jankūnas starter mesterskapet med fornyet utstyr. Begge er montert på eksotiske Aprilia RSV4-motorsykler.

Redas Klionovskis fra «Pladas Racing»-teamet (P3 for 2023-sesongen) og Danielius Savickas (P4 for 2023-sesongen), som fullførte løpet uten suksess i fjor med en krasj i siste runde av mesterskapet, vil absolutt sikte på tittelen mester i denne kategorien.

Det litauiske mesterskapet er ikke bare rettet mot stormestere, men også mot alle som ønsker å drive med motorsykkelsport.

Intriger i C600-klassen

Fordi det litauiske mesterskapet ikke bare er ment for stormestere, men også for alle som vil drive med motorsykkelsport. Klassene C600, C1200 og «gate» fylles også raskt opp med deltakere.

Omkampen til Mantos Apanavičius (beseiret i C600-klassen i fjor) og Gintaras Čiegis i C600-klassen vil tiltrekke seg betydelig interesse i år. Hvor i fjor Mr. Apanavičius snappet mestertittelen allerede holdt av Gintaras nesten på siste etappe.

En ekstra klasse og en ny serie løp for barn og unge

i 2024 introduseres den nye Superstock 600 Open-klassen, hvor idrettsutøvere vil kunne konkurrere på motorsykler som tidligere ikke hadde en spesialklasse – som Suzuki GSX-R750, Ducati Supersport, etc.

I år, også for første gang i det baltiske landets historie, arrangeres «Baltic Minimoto Championship» for barn og unge, der klassekonkurransen «FIM MiniGP Baltics series» arrangeres, hvor de unge utøverne den som vant de to første plassene i mesterskapet går videre til verdensmesterskapets siste etappe.

Gjester fra Norge og endringer i timeplanen

i 2024 3. og 4. august inntar også løperen Osvaldas Lazdauskas, bosatt i Norge, scenen på «Nemunasringen». Med ham i Superstock 600-klassen får vi også se tre nordmenn som kjører med Osvald i samme Kreditosaurus Racing-team.

Den største endringen i 2024 Kalenderen for «Tukada Lithuanian Road Ring Championship» vil inkludere det faktum at i stedet for to turer til Estland, vil Porsche Ring-utøvere starte tre ganger i år.

Starten på «Lithuanian Tukada Motorcycle Road Ring Championship» er planlagt til 1. og 2. juni 2024 på Parnu-banen (Estland).