Futsal League A, runde 2: Kaunas Žalgiris-show, første trekning og VIP nedenfor

©Futsal.lt bilde.

Sist helg gikk andre runde-kampene i A-futsalligaen, hvoretter kun to lag gjensto uten å tape poeng – Kauno Žalgiris og Akmenės kraštas. Innbyggerne i Kaunas nøt oppgjøret med «vikingene» med åtte tørre mål, og på sin side slo de «VGTU Vilkus» som hoppet ut av første runde.

VIP er på tiendeplass

En av utfordrerne til mesterskapsmedaljer, VIP-fotballspillere fra Mažeikiai tapte 2:4 for det lokale laget i Radvilišky, og forble et av de to lagene som ennå ikke har tjent poeng og okkuperer den siste tiendeplassen når det gjelder målforskjell.

Akkurat som i første runde-kampen mot «Brooklyn» tok Mazeiki-spillerne ledelsen, men klarte ikke holde tilbake. Dette første presise skuddet var det eneste i første omgang registrert som et selvmål av keeper Aivars Rudzitis. Det skal bemerkes at hovedarbeidet i denne situasjonen ble utført av Aleksandar Lebedev, hvoretter ballen traff stolpen, deretter A. Rudzitis og først da målet.

Etter pause fortsatte lagene å vise en lignende kamp, ​​den eneste forskjellen er at målene ble scoret av innbyggerne i Radvilija. Først utlignet Mantas Adomėnas, alene foran keeper, og åtte minutter senere ga Justas Gulbinas Radviliškis ledelsen med sesongens beste scoring så langt.

Likhetene til kampene i første runde finnes enda flere i VIP-spillet. På slutten av duellen byttet laget til Mažeikiai ut keeperen med en femte spiller og ble straffet med to tomme mål. Denne gangen ble de to like enkle målene scoret av Mantas Martyšovas.

Mål: M. Martyšovas 2, M. Adomėnas, J. Gulbinas; V. Derendiajevas, A. Rudzitis (en.sv)

Hegelmanns første poeng

Etter en smertefull dåp (0:10) mot «Kaunas Žalgiris», avsluttet fotballspillerne i «Hegelmann»-hallen i Kaunas-distriktet konfrontasjonen med «Brooklin» med en score på 4:4. Lukas Sipavičius hadde det avgjørende ordet i en ekstremt dynamisk kamp, ​​og scoret utligningen et drøyt minutt før kampslutt.

Lagene utvekslet mål på nært hold i første omgang, og tre minutter før pause ble Hegelmann tildelt en ti-yardsstraff for sin sjette foul. Spillerne til Vilkaviš kunne ikke innse dette og savnet raskt Dominykas Daunoravičius, som ga Hegelmann ledelsen for andre gang.

Etter pause overtok førsterundens MVP Ignas Raštutis posisjonen. Selv om denne gangen ikke Brooklyn-spissen scoret, men med to assist bidro han til at laget hans eliminerte motstandernes fordel.

Med mindre enn fire minutter igjen, scoret Francisco Da Silva en ti-yards straffe og Vilkaviškis» side tok ledelsen for første gang. Kaunas byttet imidlertid ut keeperen med en femte spiller, og som vi nevnte ga det et resultat. L. Sipavičius, med et skudd nesten fra midten av banen, utlignet resultatet.

Mål: D. Daunoravičius 2, T. Pivovaras, L. Sipavičius; G. Cibirka, Francisco Gustavo, R. Ribeiro, F. Da Silva

Første seier for «Akmenė krašto»

Etter å ha beseiret «Radviliškis» i første runde og «Akmenė krašto» i andre runde, klarte fotballspillerne å oppnå sin andre seier mot «VGTU Vilkus». Til tross for den imponerende starten og det ikke mindre imponerende målet fra Glaudson De Araujo i det første minuttet av kampen, var det ikke lett for Akmeniški.

«VGTU Vilkai» var der fortsatt (2:2, 3:3), og det avgjørende angrepet ble satt i gang av José Wellington, som scoret lagets fjerde mål med et kraftig skudd fra rundt ti meter. Snart markerte Aivaras Bagočius seg og selv om det fortsatt var mye tid før kampslutt, var kampens vinner mer eller mindre allerede klar.

Mål: A. Žigas, M. Graliauskas, A. Levonauskas, L. Tatarūnas; G. De Araujo 2, R. Shaydt 2, J. Wellington, A. Bagočius.

Kaunas Žalgiris er fortsatt tørr

Omgangens sentrale kamp gikk ikke som man kanskje hadde håpet. De flerfoldige mesterne scoret ti mål mot Hegelmann i første runde og hadde ingen problemer mot Viking. Fire mål før pause, fire til etter og den totale målforskjellen til Kaunas Žalgiris etter to runder er 18:0.

I denne duellen la litauerne Justinas Zagurskas og Albertas Voskunovič grunnlaget for Žalgiris. Den første scoret fra kloss hold etter ikke engang ett minutts spill, og den andre sendte ballen i mål tre minutter senere etter en corner.

Midtveis i første omgang ble Maksim Avetysian straffet med et andre gult kort, og Vikings, som spilte i mindretall, bommet umiddelbart på det tredje målet.

Mot slutten av omgangen hadde laget til Jonava to gode målsjanser, men akrobatisk keeper Jordan Neves hindret dem. Andre omgang var egentlig en formalitet.

Mål: A. Voskunovič 2, Vitinho 2, Janderson 2, J. Zagurskas, Vinicius.

Underholdning etter pause

I den siste kampen i andre runde tapte «Kėdainiai United» 1:4 for «Gargždai Pramogi»-laget, som vant sesongens første poeng. Alle målene ble scoret av gjestene i andre halvdel av kampen.

Vi måtte vente 18 minutter på det første målet. I det øyeblikket sendte Evaldas Kugys ballen i motstanderens mål fra høyrekanten og åpen korrespondansekonto. Etter pause kunne ikke laget til Kėdainiai lenger nyte godt av målene.

Derimot var 52 sekunder nok for «Pramoga»-laget etter pause til å utligne. Donatus Stankevičius ble nektet ballen og han scoret sikkert fra rundt ti meter.

Senere scoret Simon Juška sitt eget mål, Daividas Lukošius skapte et individuelt raid som endte med et presist skudd, og det ble klart at hjemmelaget ventet på sesongens andre tap.

Algimantas Bačanskis scoret det siste poenget i denne duellen. Mens motstanderne spilte med fem spillere på banen uten keeper, scoret veteranen et skudd på sin side av banen.

Mål: E. Kugys; D. Stankevičius, S. Juška, D. Lukošius, A. Bačanskis.