Estiske Rait Ärm vinner igjen «Baltic Chain Tour»-løpet som endte i Panevėžys – AINA

Det estiske landslagsmedlemmet Rait Ärm vant det 12. flerdagers landeveisrittet «Baltic Chain Tour», som ble avsluttet søndag i Panevėžys. Den 23 år gamle syklisten ble den første syklisten til å forsvare tittelen som vinner av dette løpet. Blant litauerne ble førsteplassen – 18. – vunnet av Edgaras Kovaliovas (Voltas – Madaris Cycling Team).

Vinneren fikk en bonus på 1 268 euro og 40 verdensrankingpoeng. R. Ärm ble leder etter å ha vunnet første etappe. Den estiske syklisten klarte å opprettholde første posisjon til slutten av løpet. Tyskeren Henri Uhlig (Alpecin – Deceuninck DT), vinner av andre etappe, tok andreplassen. Han var 2 sekunder bak vinneren av konkurransen. Tredje – italienske Filippo Fortin (Maloja Pushbikers), som tapte 14 sekunder til vinneren. Mathieu van der Poels bror, David (Alpecin – Deceuninck DT, +29 sek), av nederlenderen som nylig ble verdensmester, tok sjetteplassen.

E. Kovaliovas var 1 minutt bak vinneren. 59 f. Venantas Lašinis («Kaunas Cycling Team», +3.10) ble nummer 25, Mantas Januskevičius (+3.18) – 31., Rokas Kmieliauskas (+3.27) – 36., Oleg Ivanovs (+3.41; alle tre – «Voltas») – Madaris Cycling Team – 56., Žygimantas Matuzevičius («Kaunas Cycling Team», +4.11) – 74., litauisk mester Rokas Adomaitis («Tartu2024 Cycling Team», +4.25) – 77., Mantas Balčiūnas (+4.58, og Gusta18.11a, + 83. Rauthgala) ); begge fra Kaunas sykkellag) – 124.

131 syklister klassifisert.

I lagrangeringen tok «Voltas – Madaris Cycling Team» (sportsdirektør Mindaugas Striška) 10. plass og «Kaunas Cycling Team» (sportsdirektør Donatas Šertvytis) tok 19. plass. Det norske laget vant (Uno-X Dare DT). Det estiske laget «Tartu2024 Cycling Team» (sportsdirektør – Gediminas Bagdonas) er rangert som nummer to.

Den mest aktive syklisten (grønn skjorte) ble den estiske Siim Kiskonen (Tartu2024 sykkellag), den mest stridbare (rød skjorte) og den beste unge (under 23) syklisten (hvit skjorte) – H. Uhlig.

Den første etappen ble organisert i Estland, den andre i Latvia og den siste, tredje (157 km) i Litauen på ruten Panevėžys – Vabalnikas – Kupiškis – Troškūnai – Panevėžys. Etter å ha tilbakelagt ca. 30 km, ble en gruppe ledere dannet av 11 syklister, inkludert R. Adomaitis og G. Raugala. Snart sluttet 4 syklister seg til flyktningene, inkludert Mr. Januskevičius. Ledergruppen hadde en ledelse på et drøyt minutt. Hun ble forbigått av hovedgruppen ca 800 m før mål. S. Kiskonen angrep igjen den siste kilometeren. Han ble hastet rundt 20 meter fra mål. Dansken Mads Landbo (Uno-X Dare DT) tok seieren – 3 timer. 9 minutter 17 sekunder. (gjennomsnittshastighet – 49,767 km/t). Vinnertiden krediteres syklister rangert 2-119. R. Ärm ble nummer åtte.

Blant litauerne tok V. Lašinis førsteplassen – 12. – og ble nummer fire på andre etappe. søndag Ž. Matuzevičius ble nummer 16, M. Balčiūnas – 46., R. Kmieliauskas – 47., M. Januskevičius – 52., O. Ivanovas – 54., E. Kovaliovas – 84., R. Adomaitis – 115. og G. 1 Raugalast (+ 8.333) (+ 8.333) (. .

Rittet, hvis premiepott beløp seg til 9 715 euro, ble lansert av rekordmange deltakere – 141. 21 nasjonale syklister deltok i rittet, inkludert 11 litauiske utøvere. Georgiske og eritreiske syklister deltok i denne konkurransen for første gang. Så langt hadde det største antallet syklister – 124 – samlet seg i 2013. løpet.

I år tok 25 lag fra 14 land starten på Union Cycliste Internationale (UCI) kategori II-løp: Belgia, Tsjekkia, Danmark, Estland, Japan, Canada, Latvia, Litauen, Nederland, Norge, Sakartvel, Sverige, Sveits og Tyskland.

«Baltic Chain Tour»-løpet, symbolsk for 1989. 23. august Siden 2011 har aksjoner for å minnes «Baltic Road» funnet sted i Litauen, Latvia og Estland. Syklister fra 36 land har allerede deltatt i rittet. 68 litauiske syklister har deltatt minst én gang i denne konkurransen.

i 2012 gikk laurbærene til vinneren av løpet til Gedimin Bagdon, 2013. Žydrūnas Savickas ble vinneren, og i 2018 – Ramunas Navardauskas. I fjor oppnådde V. Lašinis den beste prestasjonen blant litauere. Han tar 9. plass.