En sjelden feiring i bakgården til latviere og skotter utnyttet ikke anledningen – Respublika.lt

I 2024 feiret det latviske landslaget sin første seier i kvalifiseringskonkurransen til EM i fotball ved å beseire armenerne 2:0 hjemme. Den første fiaskoen opplevde det skotske landslaget, som uavgjort ville garantert en billett.

Latviske fotballspillere har ikke vunnet siden juni 2022, da de slo Liechtenstein 2-0 i Nations League. Mål fra Janis Ikauniek og Daniel Balodis åpnet poengkontoen i EM-uttaket. Det første målet ble scoret på 39 minutter, det andre på 68 minutter. Blant målene forble latvierne i mindretall, fordi i det 52. minutt. Marcis Oš ble utvist for det andre gule kortet, men armenerne utnyttet ikke.

Selv etter den første seieren forble latvierne outsidere i gruppe D. Det tyrkiske landslaget er i ledelsen etter å ha slått kroatene 1-0 på bortebane.

De to beste lagene fra hver gruppe skal delta i EM. Skottland, som startet med fem seire, kan bli det første landslaget til å bestille billett. Uavgjort hadde vært nok, men skottene tapte 0-2 for Spania i gruppe A. Målene kom etter angrep fra Alvaro Morata og Oihan Sancet. Sjansene for å vinne billetten ble bevart av Norge, som knuste Kypros 4-0 på bortebane.

I gruppe E oppnådde Polen en svært viktig seier ved å slå Færøyene 2-0 på bortebane. Polakkene spilte uten sin angrepsleder Robert Lewandowski, målene ble scoret av Sebastian Szymanski og Adam Buksa. Albania er solid på toppen av gruppe E, og slo Tsjekkia 3-0 hjemme.

I gruppe I slo Kosovo Andorra 3-0 borte, mens Hviterussland spilte 0-0 mot Romania hjemme.