Den første pannekaken til kvinnelandslaget i Klaipėda ble savnet

«Det hele starter med forsvar,» oppsummerte Ala Senvaitienė, trener for det litauiske jentelaget (under 19) i håndball, som tapte den første kampen i Klaipėda.

European Handball Championship Division II-konkurransen har startet i «Švyturios»-arenaen. I havnebyen kjemper åtte lag, inkludert Litauen, om en billett til 2024 World Twenty20 Championship-kvalifiseringsturneringen.

Litauen tapte sin første gruppe B-kamp mot Slovenia 31:35.

Mūsiškės startet kampen vellykket – tok en 4-0 ledelse. Konkurrentene kom seg imidlertid raskt etter kalddusjen og allerede på 12 minutter. utlignet til 6:6 og snudde det raskt til hans fordel. Singrida Kulikovaitė, en av lederne for det litauiske landslaget, fikk rødt kort i første omgang.

Lagene som tok 1-2 plasser i gruppe A og B går til semifinale.

I andre omgang reduserte laget ledet av A. Senvaitienė – 24:27, 28:31, men slovenerne holdt fast og økte igjen ledelsen – 33:28.

«Nederlaget var forårsaket av et dårlig forsvar – det var mange mangler. Angrepet var heller ikke vellykket, spesielt i første omgang, da vi ikke realiserte mange gunstige målsjanser. Uttaket av S. Kulikovaitė hadde stor innvirkning på spillet – hun er veldig nyttig for laget, men vi var uten Singrida i det 26. minutt, sa A. Senvaitienė etter den mislykkede konkurransen.

Det litauiske landslaget er representert av elever fra Kaunas-distriktet, Vilnius, skoler og idrettsklubber fra Klaipėda og to kvinnelige håndballspillere som konkurrerer i Tyskland og Norge (Gerda Kairytė og Kornelija Stanytė).

I går spilte litauerne mot det estiske landslaget, som tapte 19:21 for Bosnia-Hercegovina-laget. I morgen er det duell med Bosnia. Lagene som tok 1-2 plasser i gruppen går til semifinale.

I gruppe A knuste representantene for Færøyene bulgarerne 46:24, og spanjolene 41:21 – tyrkerne.

Resultater

Litauen-Slovenia 31:35 (12:18). G. Pilikauskaitė 11 mål, G. Kairytė 6, M. Ustilaitė 5 / A. Zulič 11 mål, N. Očepek 7, T. Kogovsek 6.

Estland-Bosnia-Hercegovina 19:21 (8:8). I. Busina 5 mål, E.-L. Liivas og S. Kopel 4 mål hver / A. Mehinagič 5 mål, L. Cesto 4.

Færøyene-Bulgaria 46:24 (22:8). S. Hedinsdottir, B. Franksdottir, L. Arge og M. Palsdottir 6 mål hver / M. Spasova 10 mål.

Spania-Türkiye 41:21 (19:10). EO Poles 10 mål, EB Somaza 5, M. Ruiz-Huidobro Carillo 4 / B. Dundar 4 mål.