Den færøyske klubbens eventyr fortsetter: Norgesmesterne slo også Champions League-kvalifiseringen

Etter å ha sikret seg en plass i Conference League-gruppespillet, er Klaksvik nær ved å ta minst Europa League-gruppespillet.

Her vil klubben forlenge løpet i Europa hvis de opprettholder hjemmefordelen i Norge en uke senere og faller inn i de avgjørende knockout-fasene i Champions League-kvalifiseringen.

I tirsdagskveldens kamp tok Moldes lag ledelsen etter at Magnus Eikrem scoret i det 49. minutt.

Vertene hadde imidlertid sin redning: Arni Frederiksberg utlignet i det 64. minutt, og i det 86. minutt veltet han resultatet. Saugas har allerede scoret 4 mål i Champions League-uttaket.

Andre etappe går førstkommende tirsdag i Molde.

«Klaksvik» startet sin opptreden i Champions League fra første kvalifiseringsrunde og her slo de uventet den ungarske mesteren «Ferenčvaros» (0-0 hjemme, 3-0 i Budapest).

I andre runde slo den færøyske klubben den svenske mesteren Hacken (0:0, 2:2, 4:3 etter straffer).

Bare rundt 5 tusen. en kommunal klubb med en befolkning på bare 2,77 millioner spillere. euro, har allerede sikret seg en solid bonus fra UEFA.

Bare det å gå inn i Conference League-gruppespillet garanterte Klaksvik 2,94 millioner. beløp i euro.

Det er «Hacken» som reiser til Vilnius på torsdag, hvor de skal teste Vilnius «Žalgiris» i den første kampen i European League III-kvalifiseringsrunden.

Galatasaray Istanbul, som kjempet mot daværende mestere Litauen, slo Justos Lasickas» Olimpija 3-0 (1-0) i den første kampen i Champions League III-kvalifiseringsrunden i Ljubljana. Litaueren, som er i ferd med å komme seg etter en skade, var ikke påmeldt til kampen.

Kerem Akturkoglu (9′) scoret i første omgang, Dries Mertens (48′) og Halil Dervisoglu (90+1′) og Halil Dervisoglu (90+1′) befestet fordelen i andre.

Andre resultater for UEFA Champions League tredje kvalifiseringsrunde første etappe:

København (Danmark) 0 – 0 Sparta (Tsjekkia)

«Rakow» (Polen) 2 – 1 «Aris» (Kypros)

PSV (Nederland) 4 – 1 Sturm (Østerrike)

Braga (Portugal) 3 – 0 TSC (Serbia)