Blant vinnerne av det litauiske RB Karting Championship, litauere fra forskjellige europeiske land

Den fjerde runden av det litauiske RB Karting-mesterskapet fant sted denne helgen i Kuršėnai, på Kartdrome til Šiauliai KART3 Technological Training Center, hvor det nok en gang ikke manglet på spennende løp og harde kamper til siste centimeter.

Sammen med konkurransene i den litauiske kartingcupen “Siųsk pigiau”, “Rotax Challenge Lietuva” og “Baltic Karting Academy”, testet nesten 150 syklister fra de tre baltiske statene styrkene sine i Kuršėnai i to dager. Dette antallet overstiger langt antallet deltakere i kartingkonkurranser som arrangeres i Latvia og Estland, hvor vanligvis 80-90 utøvere samles.

Jokūbas Bagdonavičius, føreren av Simos Juodvršis-teamet (SJ Motorsport), triumferte i den best presterende KZ2-kategorien. I finalen fullførte han 19 runder på 16 minutter. 57.096 sek.

J. Bagdonavičius, sammen med et annet medlem av SJ Motorsport, Ainis Klimavičius, vinner av siste etappe av det litauiske mesterskapet, forbereder seg til verdensmesterskapet i karting, hvor han skal representere Litauen i KZ2-klassen.

«Nå skal vi vie mer av forberedelsene våre til verdensmesterskapet, som finner sted i Tyskland i september, men vi planlegger å delta på etappen i Latvia, som vil finne sted på den nye bane 333. Det vil kreve mye av runder for å forberede oss fordi vi ikke har vært der ennå. Målet vårt er å trene talenter som er i stand til å vinne EM eller verdensmesterskap,» sa S. Juodvršis.

Andreplassen i Kuršėnai ble vunnet av Vilius Reškevičius («Baltic Karting Academy PRO», +5.332 sek.), og tredjeplassen av Justas Jonušis («ARTkart», +8.587 sek.).

Rokas Baciuskas (RB Motorsport), verdensmester i rallyraid og hovedpartner i det litauiske kartingmesterskapet, var uheldig. Han vant de to første løpene, men R. Baciuška fullførte ikke finalen på grunn av et kart-havari.

Vytautas Adomaitis (Paske Racing) triumferte i KZ Masters-kategorien. Litaueren bosatt i Norge vant alle tre løpene, inkludert finalen. Andreplassen i denne kategorien ble vunnet av Tautvydas Sviklas (SJ Motorsport), tredjeplassen av Robertas Saveikis (Race Line Driver Management).

I denne klassen begynte forresten også to andre litauere som bor i utlandet og driver med idrett. Vilius Žemaaititis og Edgaras Misevičius (KZ Bambinos), fra England, tok henholdsvis syvende og åttende plass.

Simas Baciuška (RB Motorsport) vant den hardt kjempede OK Junior-kategorien med bare 0,586 sekunder. forbikjøring av spanjolen Elvis Krasauskas (SJ Motorsport). Linas Volungevičius (NSL Racing) ble nummer tre.

«Finalen var veldig vanskelig. Konkurrentene foran kjempet mot hverandre, og det gjorde at jeg kunne ta igjen og ta dem forbi,» sa S. Baciuška.

Sesongens leder, Markas Šilkūnas, deltok ikke på denne etappen, men det er en svært vesentlig årsak til dette. Utøveren deltok i FIAs Karting Academy Trophy-runde i Open European Championship i Italia denne helgen, hvor han tok tredjeplassen. Dette tillot ham å opprettholde tredjeplassen sammenlagt i EM og vinne bronsemedaljen.

Nojus Stasionis (SJ Motorsport) triumferte i finalen i kategorien «Mini», Gustas Radavičius (Baltic Karting Academy PRO) tok andreplassen, Jokūbas Vaškelis (Intrepid Baltic Team) tok tredjeplassen.

Vinneren av «Micro»-kategorien ble Kristupas Stasionis (SJ Motorsport), og det andre resultatet ble registrert av Saulė Vaitkutė (PaskeRacing), som utfordret guttene seriøst. Tredjeplassen går til Maja Saladūnas (SJ Motorsport).

I «Cadet»-klassen vant Lukas Stasionis (SJ Motorsport), Jurgis Marcinkevičius og Markas Vaičekauskas (begge fra «Baltic Karting Academy») premiene i rekkefølge.

«Etappen gikk veldig bra. Målet mitt er å ta de første plassene i alle klasser. Vi manglet en seier, føreren vår mistet førsteplassen på siste runde. Det gode er at vi «Vi har fortsatt rom for å forbedre oss. I utgangspunktet , rytterne gjorde sitt beste og det er oppmuntrende», understreket S. Juodvoršis.

Racers som deltok i «Baltic Karting Academy»-konkurransene konkurrerte i «Briggs»-klassene. Følgende utøvere ble vinnere: