Begynnelsen er bedre enn slutten – Respublika.lt

Vytautas Strolia avsluttet sesongen, som han ikke er særlig fornøyd med, med en generell start i Norge. Foto av Christian Manzoni/IBU.

Sesongen ble avsluttet med det prestisjetunge 15 km-løpet for generell start, der bare de 30 beste utøverne konkurrerer. V. Strolia (skyting 2+1+0+3) endte nest siste – 29. i det siste arrangementet. Før det i Oslo hadde han blitt nummer 49 på sprinten (0+2) og 34. plass i jakten (0+0+1+0). Norske Johannes Thingnes Bio (Johannes Thingnes Boe) ble vinneren av alle tre stevnene, og triumferte også selvsikkert i den samlede cupstillingen.

«Jeg kan ikke dømme startene så godt. Det er sånn, jeg er glad for å ha klart å starte alle distansene på siste etappe. Selv om det er lite, er det likevel en seier at jeg deltok på rennets generalstart. En start er litt bedre, andre er dårlige, men hva kan du gjøre», evaluerte V. Strolia prestasjonen i siste runde.

I den samlede verdenscupstillingen tok den beste litauiske skiskytteren 27. plass (274 poeng). Vår klarte bare å klatre høyere én gang, i fjor, da den ble nummer 25. I løpet av sesongen vant V. Strolia kvalifiseringspoeng i 16 av 21 løp, men alle topplasseringene ble registrert i første del av sesongen.

«Det ble bare gjort noen få feil i oppbyggingen til verdenscupen. Det er feil fra min side der det ble overdrevet eller gjort uvørent – jeg fikk en god lærdom for fremtiden. Jeg lærer av denne sesongen, og jeg vil trekke konklusjoner til neste år fordi jeg vet hva som ikke fungerer og hva som fungerer. Jeg håper det bare blir til det beste», håpet V. Strolia.

Litaueren var mest suksessfull i allround-starten i Rūpolding, hvor han ble nummer seks. V. Strolia var solid i Kontiolahti (8. plass i det individuelle rennet, 11. plass i jakten) og Hochfilzen (12. plass på sprinten).

«Jeg likte både massestarten i Rüpolding, Kontiolahtis og den franske scenen. Disse høye plassene var ikke veldig mange, men det var positive. De få høyere plassene kan være oppmuntrende, men det faktum at de ikke er i andre halvdel av sesongen er ikke oppmuntrende At forventningene var høyere, ønsker en bedre sesong Men en dårlig avslutning på sesongen er mer motiverende for neste sesong enn en god start. Generelt sett vurderer jeg sesongen til 6-7, jeg ikke «t want to write sju», tenkte V. Strolia.

Karolis Dombrovskis oppnådde kvalifiseringspoeng i fire stevner denne sesongen, og tok 70. plass sammenlagt (beste prestasjon – 27. plass i Antholcos sprint). Tomas Kaukėnais, som vant 34. plassering i det individuelle verdensmesterskapet, klarte også å bryte seg inn blant de 40 beste. Riktignok ble ikke kredittpoeng for plassene i verdensmesterskapet delt ut.

Det litauiske herrelaget tok en historisk høy 14. plass i Nations Cup-tabellen. Dette betyr at neste sesong igjen vil litauere kunne delegere 4 skiskyttere til ett stevne. Damelaget, bestående av Gabriele Leščinskaitė og Natalija Kochergina, nådde 22. plassering i Nations Cup-tabellen og vant landets tredje VM-kvote. Den store vinneren for kvinner ble franske Julia Simon. Litauiske skiskyttere fikk ikke kredittpoeng.