«Baltic Chain Tour» etappe I: «Topp-30» – tre litauiske syklister

På den første etappen av det 12. flerdagers landeveisrittet «Baltic Chain Tour», som startet fredag ​​i Tartu, Estland, kom tre litauiske syklister inn blant de 30 beste: Edgaras Kovaliovas (+1.01) en 19. plass, Mantas Januskevičius (+ 2.57, begge – «Voltas – Madaris Cycling Team») – 28., og Venantas Lašinis («Kaunas Cycling Team», +2.57) – 30.

Løpet startet med rekordmange deltakere – 141 fordelt på 25 lag. 21 nasjonale syklister deltok i rittet, inkludert 11 litauiske utøvere. Georgiske og eritreiske syklister deltok i denne konkurransen for første gang. Så langt er dette det største antallet syklister – 124 – som deltok i 2013-rittet.

Raitas Armas (Estland), et medlem av det forsvarende estiske landslaget, feiret seieren. Han tilbakela 199 km på 4 timer. 4 minutter 30 sekunder. (gjennomsnittshastighet – 48,834 km/t). David, broren til den ferske verdensmesteren Mathieu van der Poel (Alpecin – Deceuninck DT, +11 sek), ble nummer 12.

Den litauiske mesteren Rokas Adomaitis («Tartu2024 Cycling Team», +2.57) endte på 37. plass, Oleg Ivanovas («Voltas – Madaris Cycling Team», +2.57) – 56., Mantas Balčiūnas («Kaunas Cycling Team», + 2.57, Rokas) – 74. Kmieliauskas («Voltas – Madaris Cycling Team», +2.57) – 84., Žygymantas Matuzevičius (+2.57) – 91., Gustas Raugala (+3.24, begge – «Kaunas Cycling Team») – 118., og Darius Džervus (Cyclingtas) Team) Team, +6.39), som ennå ikke har gått glipp av et løp i Baltic Chain Tour, tok 130. plass. Viktoras Meduneckis (Kaunas Cycling Team) fullførte ikke.

137 syklister er klassifisert.

I lagklassifiseringen tok «Voltas – Madaris Cycling Team» 14. plass og «Kaunas Cycling Team» tok 23. plass.

Under den andre etappen på lørdag i Latvia (Sigulda – Sigulda) skal syklistene tilbakelegge 162 km. Den siste og tredje etappen finner sted på søndag i Litauen – deltakerne i konkurransen vil løpe langs ruten Panevėžys – Vabalnikas – Kupiškis – Troškūnai – Panevėžys (156,5 km).

Starten av den siste og tredje etappen vil finne sted på søndag, klokken 11:00, i Panevėžys, på Elektra Street (ved siden av Laisvė-plassen). Det blir mellomavslutninger i Vabalninke, Kupiškis og Troškūnais, hvor syklistene skal kjempe om poeng og bonussekunder. Ankomst er forventet ved startpunktet rundt 14:20-14:50. Etter målgang vil det være premieutdeling for etappen og alle løpene.

I år tok 25 lag fra 14 land starten på Union Cycliste Internationale (UCI) kategori II-løp: Belgia, Tsjekkia, Danmark, Estland, Japan, Canada, Latvia, Litauen, Nederland, Norge, Sakartvel, Sverige, Sveits og Tyskland.

Premiefondet består av 9715 euro. Vinneren vil motta 1 268 euro og 40 verdensrankingpoeng.

«Baltic Chain Tour»-løpet, symbolsk for 1989. 23. august Siden 2011 har aksjoner for å minnes «Baltic Road» funnet sted i Litauen, Latvia og Estland. Syklister fra 36 land har allerede deltatt i rittet. 68 litauiske syklister har deltatt minst én gang i denne konkurransen.

i 2012 gikk laurbærene til vinneren av løpet til Gedimin Bagdon, 2013. Žydrūnas Savickas ble vinneren, og i 2018 – Ramunas Navardauskas. I fjor hadde Venantas Lašinis (Kaunas Cycling Team) den beste prestasjonen i Litauen. Han tar 9. plass.