Årets seier: Litauisk landslag beseiret sensasjonelt norske håndballspillere | Sport

På årets EM tok nordmennene fjerdeplassen og ble ansett som sterke favoritter til kampen i Vilnius.

I starten av kampen spilte nordmennene mer solid (3:6), men litauerne utnyttet sitt kvantitative overtak spurtet og tok ledelsen (13:10).

Keeper Giedrius Morkūnas imponerte da han fyrte ballen over feltet i det tomme norske målet.

På tampen av første omgang tok nordmennene tilbake initiativet og tok igjen overtaket (15:16). Andre omgang ble det en tøff kamp, ​​men nordmennene hadde ledelsen halvparten av omgangen.

Til slutt veide litauerne resultatet og det pålitelige spillet til keeper G. Morkūnas tillot å øke fordelen til fire mål (29:25). Litauerne slapp kun inn to mål på rundt 9 minutter, selv om de en del av tiden spilte i undertall.

Nordmennene scoret tre ubesvarte mål, men verken G. Morkūnas, anerkjent som den beste spilleren i de litauiske rekkene, eller spillerne på banen som fullførte angrepet gjorde en feil i det avgjørende øyeblikket – 32:29.

Litauen: Rolandas Bernatonis 8 mål, Aiden Malašinskas 7, Gerdas Babarskas 6, Valdas Drabavičius 5, Skirmantas Plėta 2, Gintaras Cibulskis 1, Giedrius Morkūnas 1, Tadas Stankevičius 1, Mindaugas Dumčius 1.

Norge: Kristian Björnsen 9, Bjarte Hakon Myrhol 5.

Irmantos Gelūnos / 15 min foto/Uttakskamp EČ Litauen – Norge

Veiene til litauiske og norske håndballspillere har krysset to ganger så langt – i 2012 og 2013. Litauerne tapte 21:28 hjemme og 29:34 borte.

I første kvalifiseringsrunde til EM 2018 tapte litauerne 20:37 (7:21) borte mot verdensmesterne Frankrike, mens nordmennene slo belgierne 35:26 (20:14) hjemme.

De to landslagene på førsteplass i gruppene og et bedre lag på tredjeplass vil gå inn i sluttfasen av det kontinentale mesterskapet.

G. Savukynas: Nordmenn er nå verdenseliten

Litauens tidligere landslagstrener Gintaras Savukynas roste det norske landslaget før denne kampen:

«Norsk herrehåndball opplever en stor boom etter EM 2016, der landets landslag oppnådde tidenes beste resultat og tok 4. plass. De slo landslagene til mange anerkjente land for håndball.

Etter å ha lenge vært i skyggen av sitt lands håndballdamer og ikke kunne skryte av høyere prestasjoner, regnes de norske mennene for tiden ikke bare som en av favorittene i uttaksgruppekonkurransen, men er også blant konkurrentene til medaljer på høyeste nivå. turneringer. Akkurat nå trener alle de store i håndballverdenen med det norske håndballlaget, sa treneren.

«Hvis norske trenere kan velge hvem som skal representere landslaget blant flere kandidater til hver posisjon, så møter landets landslagstrenere store problemer når de samler fremfor å velge spillere til laget», la G. Savukynas til.