«Žalgiris» slo norgesmesterne med et hårstrå – spill i mindretall endte uavgjort

I den første kampen i Champions Leagues tredje kvalifiseringsrunde i Norge tapte «Žalgiris» desperat 0:5, men de var optimistiske på hjemmebane. I første omgang på tirsdag hadde elevene til V. Čeburin flere sjanser og klarte å score et mål, men all innsats ble utslettet av Petaras Mamičius, som ble utvist for en grov foul tidlig i andre omgang.

«Zalgiris» faller litt lavere – til det avgjørende stadiet i UEFA Europa League-kvalifiseringen, hvor de skal møte den bulgarske mesteren Razgrad «Ludogorec».

Tirsdag tapte sistnevnte 3:6 mot Dinamo Zagreb (Kroatia). Glimt møter Dinamo Zagreb i UEFA Champions League-avgjørelsen.

Vi vil minne deg på at Vilnius «Žalgiris» allerede har sikret seg minst kamp i gruppespillet i UEFA Conference League og en bonus på 2,94 millioner euro.

Spillets gang:

9. min. etter et uforutsigbart angrep havnet ballen i målet til Glimt-laget, men dommeren underkjente målet på grunn av en felling av Francis Kyeremeh på den gjestende keeperen. «Zalgiris»-spissen fikk gult kort, og resultatet ble ikke regnet med, til stor skuffelse for hjemmefansen.

Glimts målvaktsskade viste seg å være mye mer alvorlig etter en kollisjon med Zalgiris-spissen – Nikita Haikin hoppet av banen på ett ben og Julian Faye Lund dukket opp i hans sted.

Etter standardsituasjonen spilte keeper «Glimt» i uvisshet og F. Kyeremeh i det 39. minutt. var til rett tid og på rett plass – han sendte ballen i mål. De litauiske mesterne tok ledelsen 1-0.

Ved å spille aktivt skapte Žalgiris-laget mer enn én god scoringssjanse i første omgang. Gjestene klarte å score et mål i tilleggstid i første omgang, men det ble underkjent på grunn av offside.

Budes lag scoret tidlig i andre halvdel av kampen et mål, som dommeren talte etter VAR-gjennomgangen. Resultatet ble likt 1:1. 51. min. gjestenes midtbanespiller Joelis Mugisha utmerket seg, og avvæpnet hjemmelagets keeper Edvinas Gertmons med en heading.

Petaras Mamičius stoppet motstanderen ulovlig i straffefeltet, dommeren pekte på straffemerket fra 11m. Dommeren løp imidlertid raskt til videogjennomgangsskjermen og endret avgjørelsen sin – annullerte 11-metersstraffen og viste Mr. Mamić det røde kortet. Han måtte forlate banen. «Zalgiris» forble en minoritet.

Budes lag tok initiativet i andre omgang. Gjestene hadde en perfekt mulighet til å ta ledelsen minst to ganger, men stolpene hindret Žalgiris-spillerne i å score, og senere E. Gertmons selv. På LFF stadion reiste tilskuere seg fra setene og reiste seg for å applaudere folket i Žalgiris for kampen.

«Zalgiris» 1 – 1 «Glimt»

39′ [1 – 0] Francis Kyeremeh
51′ [1 – 1] Joel Mugisha
58′ Rødt kort til Petar Mamić (Žalgiris)

Startformasjonen «Zalgiris»: Gertmons, Mikoliūnas, Paveličius, Ljubisavljevičius, Mamičius, Buff, Gorobsovas, Miličkovičius, Ourega, Kyeremeh, Oliveira.

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, medier eller andre steder eller å distribuere materialet vårt i noen form uten samtykke, og hvis samtykke innhentes, er det nødvendig å kreditere DELFI som kilde.