World Sports Week. Seiere til norske skiløpere og polske friidrettsutøvere

Disse landene opplevde de lykkeligste øyeblikkene på verdens sportsscener forrige uke.

Ukens hendelser

3. mars Kinas Tang Zhonghi slo Ukrainas Anna Muzychuk 3,5:2,5 i finalen i verdensmesterskapet i sjakk for kvinner i Teheran. Flere sterke kvinnelige sjakkspillere takket nei til å delta i turneringen av ulike årsaker, inkludert to tidligere verdensmestere Maria Muzychuk fra Ukraina (2015) og Hou Yifan fra Kina (2016).

3. mars Den tidligere franske fotballspilleren Raymond Kopa (85) er død.

4. mars Sesongens første tittel ble vunnet av briten Andy Murray, den første tennisspilleren i verden. Han slo spanjolen Fernando Verdasco 6:3, 6:2 i finalen i Dubai Championship (ATP-500).

4. mars Andreplasserte Leipzig utvidet gapet med lederne Bayern München etter å ha tapt poeng i Bundesliga. Etter 23 dager har Bayern 56 poeng, Leipzig 49.

5. mars EM i friidrett innendørs ble avsluttet i Beograd. Polen (7 gull, 1 sølv, 4 bronse) og Storbritannia (5 gull, 4 sølv, 1 bronse) tok de første plassene i medaljetellingen. Briten Laura Muir oppnådde to EM-rekorder (1500 m og 3000 m løp), allrounderen Kevin Mayer – europarekorden i sjukamp.

5. mars Ski-VM ble avsluttet i Lahti (Finland). Norge (7 gull, 6 sølv, 5 bronse) og Tyskland (6 gull, 3 sølv, 2 bronse) tok de første plassene i medaljetellingen. Tyskerne tok ikke en eneste medalje på ski, men vant alle 4 stevnene i den nordiske duellen. Alle de 6 skistevnene for kvinner ble vunnet av nordmenn. Den norske skiløperen Marit Bjorgen og den tyske skiløperen Johannes Rydzek vant 4 gull hver, den norske skiløperen Maiken Caspersen Falla vant 3 gullmedaljer.

5. mars I Hamar (Norge) ble nederlandske Sven Kramer (for niende gang) og Ireen Wust (for sjette gang) verdensmestere i all-round hurtigløp på skøyter. Patrick Roest fra Nederland og Martina Sablikova fra Tsjekkia vant sølvmedaljer, Jan Blokhuijsen fra Nederland og Miho Takagi fra Japan vant bronsemedaljer. I løpet av sin karriere vant S. Kramer 28 gull-, 2 sølv- og 3 bronsemedaljer ved verdensmesterskapet (flere og individuelle arrangementer).

5. mars I den italienske fotballigaen tok rekken med 7 seire til Juventus-klubben fra Torino slutt. Juventus spilte uavgjort 1-1 mot Udinese på bortebane. Etter nederlaget til Roma-klubben økte imidlertid gapet mellom lederen og den nærmeste forfølgeren bare: etter 27 runder har Juventus 67 poeng, Roma – 59.