Vilnius «Žalgiris» kom tilbake til toppen av League A med en vanskelig seier

Vilnius fotballspillere «Žalgiris» kom tilbake til A League-konkurransen mellom Champions League-kamper og vant en vanskelig seier der.

«Žalgiris» klatret nok en gang til førsteplassen i det litauiske fotballmesterskapet, der de spilte noen kamper mindre på grunn av Champions League-starter.

Lørdag hjalp en 2-1 hjemmeseier mot Gargžda «Banga» Vilnius fotballspillere tilbake til toppen.

Det var ikke en enkel kamp, ​​der treneren til «Zalgiris» Vladimir Cheburin sparte noen ledere.

Sammenlignet med den siste kampen i Champions League-uttaket, hvor Vilnius-laget tapte 0:5 mot Bode/Glimt-klubben i Norge, har det vært 8 endringer i start-1-en til Žalgiris. Etter siste kamp var det bare Fabien Ourega, Petar Mamičius og Joel Bopesu som spilte videre fra start. Forsvarerne Dimaš Kaškenas og Kipras Kažukolovs spilte for første gang i startoppstillingen til mesterskapet.

Det har gått 18 minutter. «Zalgiris» forble uten spiller. D. Kaškens fanget ikke motstanderen og begikk en feil. Dommeren kalte denne handlingen en siste foul og viste rødt kort.

Stillingen var 0-0 for hele timen, inntil i det 60. minutt spilte «Banga»-keeper Mantas Bertašius et nølende hjørnespark, og F. Ourega headet ballen i mål på kloss hold. Målet ble scoret etter en pasning fra Petar Mamičius – ifølge denne indikatoren er kroaten leder i League A (9 assists).

Det andre målet for hjemmelaget ble skapt av spillerne som ble med i kampen fra benken: I det 82. minutt sendte Marko Miličkovičius ballen i det øvre hjørnet av målet 20 meter etter et raid fra Oliver Buff.

«Banga» dempet raskt opp resultatet etter det 83. minuttet Karolis Žebrauskas skjøt fra skarp vinkel, men gjestenes forsøk på å utligne resultatet var forgjeves.

«Žalgiris» deler nå 1-2 plasser med Kaunas distriktet «Hegelmann». Begge klubbene har 44 poeng hver, men Kaunas har spilt 23 kamper, mens Vilnius kun har 19.

Zalgiris vil returnere til LFF stadion på tirsdag i Champions League-kvalifiseringens andre etappe mot Bodo/Glimt. Hvis et mirakel ikke skjer, vil «Žalgiris» flytte til European League.

Gargždės «Banga» er fortsatt åttende i A-ligaen.

Bak står klubbene som spilte neste League A-kamp på lørdag: Telšiai «Džiugas» og «Jonava».

A League underdog-kampen i Telšiai endte 2-2 i dag, og det var bare det andre poenget til Jonavas side i den 22. kampen.

I kampen mellom mesterskapets underdog startet «Jiugians» vellykket. Allerede i det niende minuttet ble 11-åringen navngitt. frispark til gjestenes mål, og Jorge Eduardo omsatte sjansen med et skudd i venstre hjørne av målet.

«Džiugas» doblet fordelen sin i midten av kvarteret. Selv om skuddet til Ivo Braz ble blokkert av keeper Augusto Vantomme, headet Oleksijus Zbunas, som var på rett sted til rett tid, ballen i mål. Ukraineren scoret sitt første ligamål.

«Jonava» forsøkte gjentatte ganger å finne sjanser til å score, men laget var ikke effektive i siste fase av angrepet.

Etter pause byttet begge lag inn gode scoringssjanser. I Džiugos angrep traff Ivo Brazas tverrliggeren med et forrædersk skudd, og i Jonavas angrep spratt også Nojus Stankevičius sitt skudd i en standardsituasjon ut av målstrukturen.

Jonavičiais innsats var ikke forgjeves – i det 74. minutt utnyttet Juan Corrin en feil fra hjemmelaget, som scoret etter Juoz Lubos innsiktsfulle pasning.

Etter drøye ti minutter utlignet elevene til Petros Kušlykas resultatet. Målvakt Vincent Šarkauskas blokkerte uten hell motstanderens skudd og J. Corrinas var den første som skyndte seg etter ballen. Målet hans sikret Jonavas andre poeng på 22 kamper.