Verket ble til for at han skulle komme tilbake fra Norge: Begynnelsen var vanskelig, han ville smi vinduer

«Du kom til byen Tauragė og til «Meat Point». Og vet du hvorfor «Meat Point»? Fordi byen pleide å ha hundrevis av kjøttpunkter her, og ifølge den gamle sovjetiske logikken var det mange punkter. hvor du kunne kjøpe kjøttet du tok med tilbake, var vi de første som gjorde et lovlig poeng hvor du kunne komme og ikke gjemme deg, sa han. Robert.

Når du kommer inn i butikken er det flere kunder, du kan finne både kjøttvarer og alt, ifølge eieren selv, relatert til det – oliven, diverse sauser og god vin .

«Våre (salgs) mengder er ikke store, men vi gjør alt med egne hender, hvert stykke er tilberedt av oss selv, 90% av oppskriftene, marinadene, det er opp til meg å finne på og å føle», presenterer Robert.

Når han sitter ute sier han at han har en annen butikk sammen med kollegaen sin i Klaipėda, og her i Tauragė skal butikken snart feire 5-årsjubileum.

«Før jeg var i Klaipeda (butikkred.), hadde jeg mange folk som kom hit fra Klaipeda for å kjøpe et mer interessant produkt,» sier han og forklarer at produktene hans er forskjellige, og han kan alltid forklare hvor kjøttet dyret ble oppdratt.

«Hun er ikke bare litauisk. Til dags dato har vi tørrlagret biff fra litauisk kjøtt, og vi importerer fantastisk biff fra Uruguay. Vi importerer i store mengder og videreselger dem engros,» sier han.

Generelt sett kom mannen ifølge ham ikke helt uventet inn i virksomheten, og før det bodde han i Norge en tid, hvor han jobbet for et av oljeselskapene.

«Det var min kones bursdag, så åpnet STEAK SUPPLY-butikken i Vilnius, det var den første seriøse kjøttbutikken i Litauen. Jeg kjøpte dette kjøttet til familiens ferie. <...>

<...> hun var veldig flink og smartere til å gjøre noe. Så åpnet jeg butikk i Taurage mens jeg fortsatt var i Norge. Jeg planla at jobben min skulle jobbe i Norge i to uker og i Taurage i to uker, sier han om å starte en bedrift.

«Jeg fant meg en jobb, jeg skapte den for å kunne komme tilbake,» legger mannen til.

Det første året, sier han, var veldig vanskelig. Et år senere, da han kom tilbake til Litauen, hadde ikke situasjonen endret seg.

«Visjonen min var at jeg forventet å begynne å tjene og leve av butikken i år ett, men det var ikke tilfelle.

Jeg var i stand til å lære å tilpasse meg de ulike behovene til kundene, sier han.

I sitt tredje år i næringslivet hadde han ifølge Robert tenkt på å slå ut butikkvinduer og gå tilbake på jobb i Norge, men det ble en pause.

Da satte jeg meg ned og tenkte at jeg ikke klarte det, det var starten, folk var ikke så slitne og trengte å gjøre noe, sier han.

«Plutselig dukket folk opp, tillit til deres styrke og tro dukket opp,» husker Robert og sa at han nå har mange kommandoer og er på et bristepunkt igjen, men denne gangen, på en god måte, fordi det må utvides mer enn to butikker. , men også for tilberedning av retter til private selskaper og levering av kjøtt til restauranter.

I dag ville klientene hans blitt hans venner.

«De går ikke til butikken for kjøtt, men til Robert. Jeg har ikke mye trafikk, men jeg valgte en viss gruppe mennesker. For meg er produksjonen dyrere,» sier han åpent og sørger for at kundene er mellom- og øvre inntekter.

Robertas sier at foruten ham er det tre andre ansatte i Tauragė i dag og ytterligere fem i Klaipėda.

Det er sant at det ennå ikke planlegger å utvide til Vilnius, fordi alt er der, og du må følge utviklingen av mote.

«Folk i Vilnius handler vanligvis der de går hjem, så Vilnius er ennå ikke et interessant sted for oss før vi kan boome. Når vi er modne for det, kommer vi til Vilnius, sier Robertas.

Hans umiddelbare planer er å utvide engrosproduksjonen, det vil si forsyningen av kjøtt til restauranter.

«Kanskje også for andre småbedrifter», nevner forretningsmannen.

Det er strengt forbudt å bruke informasjonen publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, må DELFI oppgis som kilde.

Rosalind Boyd

"Twitter Practitioner. Beer Evangelist. Freelance Gamer. Introvert. Bacon Lover. Webaholic."