Vennskapsfotballkamp tapt: Litauen Norge 0:1 | Sport

I det 84. minutt slet Ramūnas Radavičius med en motstander i 16-meteren, og litauerens feil ble registrert og utfallet av kampen ble ikke avgjort av hoveddommeren, men av hans assistent.

11-metersstraffen ble kalt av Norges representant, Mortens Gamst Pedersen. Det er riktig at keeperen til det litauiske landslaget, Ernestas Šetkus, reddet straffen fra elleve meter, men MGPederson sendte ballen i det litauiske målet med et gjentatt spark.

FØRSTE HALVDEL:

Det litauiske landslaget hadde den mest realistiske muligheten til å dukke opp helt på slutten av første omgang, da Marius Papšys headet farlig etter en pasning fra vingen. Ramūnas Radavičius hadde sjansen til å rette opp lagkameratens feil, men den norske keeperen RAJarstein reddet ballen. Første del av kampen endte 0:0 uten mål.

ANDRE DEL:

Etter pause var litauerne mer oppmerksomme på forsvar, men etter å ha fått ballbesittelse prøvde de å se kontringer. Det var ikke mulig å score, men det så ut til at de i det minste skulle klare å forsvare sitt eget mål. Dessverre I det 82. minutt skjøt nordmannen på mål, men Ernest Setkus reddet ballen. Hjemmelagsspilleren stormet imidlertid til ham først og sendte ballen i mål.

Norge – Litauen 1:0 (0:0)

82′ Gamstas Pedersen (1:0)

Litauen: E. Shetkus; R. Radavičius, T. Kijanskas, A. Klimavičius, D. Česnauskis; M. Papšys, L. Pilibaitis, M. Panka, M. Savėnas, E. Česnauskis; T. Labuk-reserver: M.Malinauskas, A.Jankauskas, P.Leimonas, N.Astrauskas, V.Kavaliauskas, D.Galkevičius, G.Paulauskas.

Norge: RAJarstein, K.Waehler, B.Hangeland, JARiise, BHRiise, H.Hauger, M.Abdellaoue, M.G.Pedersen, E.Ruud, E.Huseklepp, RYJenssen. Reservasjoner: EBPettersen, T.Hogli, V.Demidov, H.Nordtveitas, S.Brenne, C.Grindheim, M.Henriksen, J.Parr, D.Braaten.

Denne gangen hadde ikke det litauiske landslaget settet med hovedspillere, fordi Tomas Danilevičius, Marius Stankevičius, Andrius Skerla, Darvydas Šernas, Saulius Mikoliūnas, Deividas Šemberas, Kęstutis Ivaškevičius, Šarūnas dro ikke til Scandinavia.

Litauen inntar 47. plass på FIFA-rankingen.

Litauen spiller sin neste offisielle uttakskamp til EM 2. september i Kaunas mot motstanderen Lichtenstein Nunnery. (Samme kveld møter forøvrig det litauiske basketlaget Tyrkia i EM i basketball for menn.)