Utmerket start på sesongen: Vytautas Strolia, som skjøt med presisjon, passerte den norske skiskytterstjernen

Vytautas Strolia. FOTO: Personarkiv

RObertas Trakys (LBF)

De mest dyktige skiskytterne på planeten har tradisjonelt åpnet vintersesongen i Shushushen. Vytautas Strolia utfordret skiskytterstjerner i sprintkonkurransen på dette norske alpinanlegget: Litaueren vant alle skivene på skytebanen, tok 13. plass og passerte den nåværende verdensmesteren, nummer to i den samlede verdenscupstillingen, Norges Sturl Holm Laeg.

I 10 km-konkurransen ble alle plassene fordelt av vertene: Sivert Guttorm Bakken triumferte (skudd 0 + 0), 9,5 sek. forbi Havard Gutuboe Bogetveit (0+1) og 10,6 sek. – Tarjei Boe, olympisk mester og 11 ganger verdensmester (1+0). SHLaegreidas som 20.

V.Strolia tapte 45,1 sekunder til vinneren. Tomas Kaukėnas, som tok 26. plass, lyktes også (1+0, 1 min. 37,3 sek. bak). Karolis Dombrovskis, som fullførte tre frie runder (0 + 3), ble 58. (2 min. 49,1 sek.), mens Linas Banys ble 72. (3 min. 30,8 sek.), o Lukas Jakeliūnas – 84. (1+2, 5) minutter bak på 28,3 sekunder).

«Det er godt å starte et godt løp hele tiden – du øker motivasjonen. Og skytingen var bra, og den rullet bra. Men det er ingen overraskelse, jeg føler at jeg kan legge til det. mer og det kommer bare til å bli bedre. Vi var ikke klare for dette løpet i det hele tatt, fordi oktober var designet for å tilbakelegge så mange kilometer som mulig på ski. Treneren sa at vi måtte delta for å få styrke. erfaring, for å føle rytmen i konkurransen. Og etter disse avgangene vil vi komme nærmere ønsket velvære for konkurransen», kommenterte V.Strolia.

I tillegg til nordmennene og litauerne deltok de sterkeste franske, tsjekkiske og belgiske skiskytterne, amerikanere og dansker i konkurransen.

«Nivået er veldig høyt, det er veldig glad for å delta i slike konkurranser. Mange tilskuere, fullt program, attributter – ser ikke ut som kontrollerte starter,» sa V. Strolia.

Lederen for det litauiske landslaget ble nummer 21 når det gjelder fart på banen. Forresten, posisjonen til en skiskytter i hvert aspekt økte avhengig av dette aspektet: i første runde var han 34., i andre – 20. og i tredje – 18.

«Det kom bare til vår kunnskap på det tidspunktet. Jeg startet ikke veldig sterkt, treneren advarte mot å overdrive det i begynnelsen, fordi konkurransen ikke forberedte seg. Til slutt klarte vi å opprettholde et lignende tempo,» sa V Strolia.

Franske Julia Simon (0+0) triumferte på kvinnenes 7,5 km sprint, foran norske Norte Marts Olsbu Roeiseland (0+1, 3,6 sekunder) og Tiril Eckhoff (1+0, 21,8 sekunder). Gabrielė Leščinskaitė, som registrerte den siste raske runden, tok 35. plass (0 + 1, 2 min. 37,7 sek.), Og Natalija Kočergina – 54. (2 + 2, 3 min. 50,8 sek.) .

Søndag deltar skiskytterne i samstartsrennet. Sesongåpningsrunden i verdenscupen finner sted 27.-28. november i Estesund, Sverige.