Starten på virksomheten ble bestemt av en oppfordring til Norge: nå er det planlagt å returnere for å bo i Litauen

Vi møter Aušra og Greta på det siste kvinneprosjektet – en kafé midt i Revuonaparken. Så langt er lokalene små, alt er pakket og lagret i en vakker vogn, men som en spøk er dette bare begynnelsen, for kafeen er kun åpen i tre dager.

Dawn sier at ideen om å ta kaffevirksomheten hennes kom til henne først.

«Jeg gikk i parken og kjøpte kaffe. Hun var veldig smakløs med meg, og jeg trodde jeg trengte en deilig kaffe her siden det er så travelt. Jeg ringte marsjen, jeg sa, hun sa, la oss gjøre det», lo de begge.

«Jeg aksepterte veldig raskt fordi jeg er en slik person. Det tenner raskt og jeg må gjøre det, jeg er allerede sånn, legger Greta til.

Hun sier at hun fortsatt bor i Norge, men snart forbereder hun seg på å pakke kofferten og reise tilbake for å bo i Litauen.

«Hvis alt går bra med kaffen, kommer vi tilbake for å bo med familien vår. Vi har også hus i Norge, og nå har vi også bygget hus her.

Men jeg har et hjemland her, jeg kommer meg ikke dit, jeg liker meg ikke der,” sier Greta og forteller at hun har reist til Norge med foreldrene siden hun var barn og hun har vært der. 7 år.

Selv om en kvinne i Norge jobber for et rengjøringsfirma, også innen skjønnhet, er et slikt firma hennes første.

«Jobb skremmer meg ikke, jeg har jobbet alt i livet mitt, både hardt og enkelt.

Denne kafeen, mitt første selskap. Så langt har vi to ansatte, sier hun.

De to husmødrene sier de kan tilby drikke til besøkende og gjester for øyeblikket, men menyen utvides snart, og til høsten er det planer om å se mer seriøst på matvalgene – burgere, pølser, varme smørbrød og kaker bør dukke opp .

Så langt er kafeen i parken åpen fra 11.00 til 21.00. på kveldstid, men arbeidstiden blir kortere vinter og høst.

«Det begynner å bli mørkt før, vi er litt redde for at det ikke skal være folk i det hele tatt», betror Greta, men legger til at med inntoget av varmretter kan vi kanskje lokke flere unge hit.

– Vi har ikke så mye å kjøpe hurtigmat om kvelden, og hvis skolen ikke stenger i karantene, tror jeg vi får elever her, sier hun.

Kaffe i denne parken er ikke slutten på forretningsplanen deres, sier de to kvinnene. De vurderer allerede utvidelse.

«Vi skal utvide kafeen, men det er andre ideer knyttet til underholdning for barn – trampoliner, elbiler, scootere», deler Aušra.

Det er strengt forbudt å bruke informasjonen publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, må DELFI oppgis som kilde.

Anastasia Wilcher

"Creator. Subtly charming beer nerd. Devoted zombie fanatic. Writer. Wicked social media advocate."