Skytten Raimeda Bučinskytė er den femte i Europa

FOTO: Den internasjonale paralympiske komité

Den litauiske skytteren Raimeda Bučinskytė tok femteplassen i EM for funksjonshemmede, som arrangeres i Hamar, Norge. Et medlem av det litauiske paralympiske laget fra Šiauliai deltok i kvinnenes skytekonkurranse med en 10-meters pneumatisk pistol, der de nådde finalen.

R. Bučinskytė kom til finalen med det sjette resultatet, som hun oppnådde under utvelgelseskonkurransen som ble avholdt onsdag morgen. I dem scoret Šiauliai 544 poeng og var blant de åtte beste utøverne.

I finalen, som fant sted onsdag ettermiddag, klarte R. Bučinskyte å klatre enda et trinn. Den litauiske friidrettsutøveren scoret 171,1 poeng og ble nummer fem i sluttstillingen.

«Logisk sett burde jeg nøye meg med en femteplass i Europa, men jeg skal ikke skjule at jeg angrer. Jeg var leder i finalen, men noen få feil hindret meg i å gjøre enda mer.

Jeg er fysisk klar, men psykologien halter. Dette adrenalinet ser ut til å koble fra hjernen… Øynene på deg, hendene på deg, hodet på deg. Vil ha bedre. Jeg ville være den første. Men for å være ærlig, så vet jeg ikke engang om jeg ville vært fornøyd med denne førsteplassen fordi kalkunen som vant bronsen satte seg ned og gråt.

Vel, men dette mesterskapet har vist at jeg kan og bare klare dette adrenalinet på en eller annen måte. Det gjør vondt i hjertet mitt nå, men det er en entusiasme for å snu den lette smerten til enda større arbeid og klarere selvforståelse. Du skjønner, hvilke store feil du gjør.» ble diskutert av R. Bučinskytė.

Olivera Nakovska-Bikova fra Nord-Makedonia ble europamester, Aysel Ozgan vant sølvmedaljen og Aysegul Pehlivanlar, en annen tyrkisk idrettsutøver, vant bronsemedaljen.

paralympics.lt

Siste video av konkurransen:

Alec Fernandez

"Analyst. Total alcohol connoisseur. Proud internet fan. Annoyingly humble reader."