Skuffende etter den for tidlige slutten av den internasjonale sesongen

«Skuffelse, fordi vi ikke klarte å ta neste skritt,» sa Rokas Garast på spørsmål om hvordan han hadde det etter den andre kvalifiseringskampen til European Conference League. Kaunas Žalgiris-laget ledet av ham avsluttet den internasjonale sesongen allerede etter den første uttaksrunden.

The Guardian reddet

«Vi hadde håp. Vi forventet at den andre kampen skulle være annerledes enn den første. Slik gikk det, men vi utnyttet ikke sjansene til å score,» sa R. Garast.

Spillerne til «Kaunas Žalgiris» avsluttet sin opptreden i UEFA European Conference League på torsdag. A-League-vinnerne spilte uavgjort 0-0 hjemme med Slovakias Ružomberok, men gikk glipp av neste runde på grunn av 0-2 bortetap.

Den første farlige episoden, som i Slovakia, ble skapt av folket i Kaunas. Mohamed Bahlouli befinner seg i 16-meteren, men skuddet hans er langt fra mål. I første omgang gjorde samme herr Bahlouli ytterligere to langskudd, og motstanderne hadde en perfekt mulighet til å score. Linas Pilibaitis felte slovaken i sitt eget straffefelt, men keeper Deividas Mikelionis reddet straffen fra 11 meter unna.

Rett etter pause beleiret Žalgiris motstandermålet. 19 år gamle nigerianske Oyinlola Kayode, som dukket opp på banen etter byttet, ga et spesielt betydelig bidrag. 54 minutter. «Ružomberok» svarte også, men her ble laget igjen reddet av D. Mikelionis som spilte perfekt. Senere, i det samme O.Kayode-området, skapte Žalgiris-laget nok en veldig farlig sjanse, men den unge fotballspilleren klarte ikke å snu den til mål. D. Mikelionis reddet laget flere ganger og var best blant vertene.

Gevinsten er minimal

«Selvfølgelig hadde motstanderne også sjanser til å score fordi vi åpnet opp og tok sjanser. Men uansett, den andre etappen var mye bedre enn den første», overbeviste R. Garast.

Kaunas Žalgiris fotballspillere skrev om klubbens historie i fjor, og bestod den første utvelgelsesrunden. Men denne gangen hadde de en mye gunstigere skjebne. I første runde slo Kaunas representanten for dvergen Gibraltar, Europa-laget. I den andre ble veien deres fullført av de kjempende walisiske representantene «The New Saints», som triumferte med en samlet poengsum på 10-1.

250 tusen – like mange euro tjent i år av klubbene «Kaunas Žalgiris» og «Panevėžys» for deres deltakelse i UEFA-turneringen.

I fjor spilte Žalgiris-laget kun én kamp i European League-kvalifiseringen på grunn av pandemien, men de tapte 1:6 der mot lederne i den norske ligaen – laget «Glimt» av Bude. Et år tidligere debuterte Kaunas på den europeiske scenen ved å overta billetten fra konkursrammede «Stumbro» Kaunas, men allerede i første kvalifiseringsrunde kapitulerte de med en samlet poengsum på 0:6 mot veteranklubben «Apollo» fra Limassol (Kypros).

Kaunas Žalgiri fikk 250.000 for å ha deltatt i den første kåringsrunden i år. Betaling fra UEFA i EUR. De europeiske utsiktene for neste sesong er imidlertid mye mørkere for Žalgiris. Midt i det litauiske A-mesterskapet ligger de kun på sjetteplass og ti poeng fra pallen, selv om de har en kamp i reserve.

To klubber igjen

Det europeiske oppdraget til «Panevėžys» utviklet seg på lignende måte. Aukštaitija-laget, ledet av den tidligere litauiske landslagsholderen Valdas Urbonas, kom til omkampen i Moldova med Orheis «Milsami»-lag med ikke de dårligste plasseringene. Etter uavgjort 0:0 håpet litauerne å befeste overtaket i bortekampen, men 0:2 var ikke likt med motstanderne.

Allerede 4 minutter utnyttet Dan Spataru den hensynsløsheten til gjestenes forsvar og ga vertene ledelsen. Etter pause headet «Panevėžys»-forsvarer Joshua Akpudje ballen i eget mål. 69 minutter. noen av A-League-lederne kunne ha snudd kampen, men Jeffrey Sarpong bommet på straffen fra 11 yards.

Panevėžys la til minimumsbetalingen fra UEFA til klubbens budsjett – 250 000 euro.

Den litauiske mesteren Vilnius «Žalgiris» fikk en pris enda flere ganger høyere. I den første kvalifiseringsrunden av Champions League beseiret Vilnius-laget Kosovo-fotballspillerne «Ballkani» med en samlet poengsum på 2:1 og møter den svenske mesteren «Malmo» i andre runde. Selv om hovedstadsklubben snubler, vil de fortsette å opptre i Conference League og har allerede tjent over en million bare for deltakelsen. euro.

Den internasjonale sesongen er ikke over ennå for Marijampoles «Sūduvai». Landets andreplass har gått rett til Conference League andre kvalifiseringsrunde, hvor de skal spille 21. juli. Det danske laget «Viborg» venter i Marijampolė og etter en uke på veien.