Skål for oss selv, advarende til rivaler: Čeburin lover nok en overraskelse i det «sjokkerte» Malmö

Andre runde av UEFA Champions League-kvalifiseringen begynte med en 1-0-seier over Malmö.

Hvis ikke i individuelle ferdigheter, så i organiseringen av spillet, overtok de litauiske mesterne på en fullsatt hjemmearena det svenske laget, som var flere ganger rikere.

«Gutta fra Bravo har en flott holdning, de ga alt», – som alltid reservert, beundret Vladimir Cheburin laget.

Tribunene på LFF stadion ble sjelden fylt i blinde, og vertskapets desperate besluttsomhet ble umiddelbart til en eksplosiv cocktail – et virkelig mirakel at han ikke detonerte de første minuttene.

Det er uklart hvilke pentagrammer som ble malt på målet forsvart av Johan Dahlin, men tidlig i kampen forsvant den dødelige trusselen nær dem i siste øyeblikk som skip i Bermudatriangelet.

Mathias Oyewusi og Renan Oliveira hadde de bedre sjansene, og hele laget så et øyeblikk forvirret ut over hvordan svenskene lot hjemmelagets angrepsorkan rulle slik og hvorfor ballen ikke rullet, fant aldri nettmaskene.

3 cornere og 5 skudd på bare 10 minutter – Malmö kom uskadd fra den første krisen.

«Vi var seriøst forberedt, støtten var utrolig, så fra de første minuttene ønsket vi å spille aktivt, vise vårt beste.» Jeg vet ikke, kanskje vi ikke trodde vi skulle score – noe tillot bare ikke ballen å gå i mål. Du ser hvordan det er i fotball, det er derfor vi elsker ham. Vi scorer vanskelige mål, men ikke de vi må score,» undrer V. Čeburinas.

«Bullen var allerede på mållinjen, det er en veldig merkelig situasjon,» og husker hvor nær Oyewusi var målet, argentineren Nicolas Gorobsov, som erstattet Saulis Mikoliūnas på benken på tirsdag, n trodde heller ikke på det.

Til og med kapteinen på «Malmö» Miloš Milojevičius innrømmet at skjebnen smilte til elevene hans først.

«Vi forsov oss i starten, laget virket litt sjokkert over alt. Hvorfor – vi må forklare, men det er ikke første gang for oss. Det er en sjanse for at vi ikke bommet på et mål tidlig i kampen.» sa serberen, som lett var enig i at keeper J. Dahlin var hans lags beste spiller denne gangen.

Etter den første badstuen er det på tide å friske opp og gjenoppta mer vanlig fotball på LFF stadion. Men på slutten av omgangen kunne gjestene nok en gang puste lettet ut etter å ha sluppet ubeseiret.

Dennis Hadzikadunicius, som var den siste som holdt seg på sin side av banen, slo ned Mr Oyewusi, som allerede hadde passert ballen, men den bulgarske dommeren, Georgis Kabakov, trakk ikke bare rødt kort, men registrerte heller ikke. noen feil i det hele tatt.

«Hvis ikke, er det ikke det – jeg kommenterer ikke arbeidet til dommerne, det er spesialister for det,» trakk V. Cheburin på skuldrene da han ble spurt om episoden.

De svenske mesterne var uheldige etter pause. 49. min. Den franske midtbanespilleren «Zalgiris» Fabien Ourega avvæpnet J. Dahlin med et forrædersk skudd fra hjørnet av 16-meteren.

Etter å ha oppnådd hovedmålet, trakk Žalgiris seg litt tilbake og fortsatte å søke suksess i motangrep.

«Det var feil i posisjonering, vi la for mye ledig plass. Men generelt fungerte forsvaret bra, dekket områdene, overgangen til angrep gikk bra.

I seksjonene ga vi initiativet til «Malmö» og lot dem spille på vår side av banen, mens vi prøvde å gå mot angrep», anmeldte V. Čeburinas slagmarken.

Selv om problemer ikke ble unngått – forlot R. Oliveira banen på båre og i det 80. minutt. bildet ble noe tåkete av mangelen på lys, Vilnius-laget beholdt konsentrasjonen og en pragmatisk balanse mellom forsvar og angrep helt til slutten.

Ifølge V. Cheburin var det mulig å «i det minste delvis» utnytte de svake punktene til rivalene som ble fanget under forberedelsene til duellen, noe spesialisten fra Kasakhstan ennå ikke har avklart – den andre etappen venter neste onsdag i Malmö.

«Den offentlige oppslutningen var stor i dag, det vil være enda flere tilskuere i Sverige – bare de vil allerede heie på motstanderne våre. Men for oss er det både et minus og et pluss. Det blir en helt annen kamp der, vil Malmö prøve for å kontrollere ballen mer, trykk som vi gjorde i starten av denne kampen. Vel, la oss forberede en slags overraskelse for å overraske dem, men la oss ikke overraske oss selv.

Når det gjelder taktikk, vet vi at opposisjonen kan omgruppere seg nå ettersom de spiller forskjellige opplegg i Champions League og i sine hjemlige ligaer. Vi forstår at ting kan være annerledes på veien, men denne seieren er fortsatt veldig viktig og vakker. Hva betyr det for meg å slå de svenske mesterne? Vel, vi er også mesterne – Litauen… I denne turneringen møtes mestere, så det er gøy å slå alle», oppsummerte V. Čeburinas med et smil.

Lagene hadde allerede møtt hverandre i den samme andre kvalifiseringsrunden til Champions League i 2015, da svenskene vant knepent (0-0 og 1-0).

Denne gangen startet «Žalgiris» kvalifiseringen med å slå ut «Ballkani» fra Kosovo med et samlet forhold på 1:0, den gang beseiret «Malmo» Reykjavik «Vikingur» (Island) 6:5.

Vinnerne av paret vil teste styrken sin mot Linfield Belfast (Nord-Irland) eller Bude Glimt (Norge) i neste kvalifiseringsrunde.

Det tapende laget skal til UEFA Europa League-kvalifiseringen, hvor det i tredje runde venter en duell med de armenske mesterne Yerevan Pyunik eller luxemburgerne Dudelange.

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, medier eller andre steder eller å distribuere materialet vårt i noen form uten samtykke, og hvis samtykke innhentes, er det nødvendig å kreditere DELFI som kilde.