P. Gintauts assist gjorde at «Sparta» kunne redde seg i den norske ligakampen

Torsdag, i Swedish Hockey League (SHL), Leksands IF med Mantou Armali borte etter straffesparkkonkurranse 3:4 landet på Luleå HF. Litaueren, som spilte uten bytte, blokkerte 32 av 36 motstanderskudd. Under straffesparkkonkurransen stoppet litaueren 4 av 7 skudd.

Mr. Armalis er 13. blant rangerte SHL-målvakter i blokkert skuddprosent denne sesongen (89,70). Lagkameraten hans er i ledelsen Philippe Larsson (92,42).

«Leksands IF» (64 poeng) ligger på 3. plass av 14 klubber.

I den sterkeste norske ligaen Paulius Gintautas representerte Sarpsborg Spartas hjemme etter ekstraomganger 5:4 slo Lillehammer. Litaueren spilte i fjerde fem og brukte 7 minutter på isen. På 38 sekunder bidro han til overtidsmålet med en produktiv pasning og angrep målet selv en gang.

«Sparta» (63 poeng) inntar 4. posisjon blant 10 lag og har allerede sikret seg en plass i sluttspillet.

I det nest mektigste sveitsiske mesterskapet, HC Sierre med Emilius Krakauskas hjemme 5:3 beseiret Bellinzona Rockets. Litaueren spilte i fjerde fem og brukte 12 minutter på isen. 39 sek., scoret en gang og fikk 2 minutters straffe.

HC Sierre (60 poeng) ligger på 5. plass av 10 klubber.

HC Žalgiris borte i Latvian Youth League (JAHL). 1:3 tapte mot Liepojas SSS-klubb representert av to litauere. «HC Žalgiriui» scoret et mål Dovydas Laimutis Etter Alexandre Zaruba overføring. 59 minutter. forsvarte døren Paul Plerpa, og han ble byttet ut i et minutt da «HC Žalgiris» prøvde å redde seg med en ekstra spiller. SSS strålte i rekkene Šarūnas Baltrūnas – scoret et mål og ga en assist. Lagkameraten hans Simon Valivonis utmerket seg ikke.

SSS (24 poeng) inntar 7. plassen, mens «HC Žalgiris» (10) er nest siste – 9.