OL-rekorder for norske og japanske skøyteløpere i Pyeongchang

Nordmennene Havard Bokko, Simen Nilsen og Sverre Pedersen kom i mål på 3 minutter i finalen. 37,32 sek. og 1,2 sek. passerte vertene, Sør-Korea, som tok hjem sølvmedaljene.

Bronsemedaljene gikk til nederlenderne. De var raskere enn New Zealand (3.43.54) i den lille finalen (3.38.40).

I semifinalen slo nordmennene nederlenderne og tiden deres var på 3 minutter. 37,08 sek. – er ny olympisk rekord.

I forfølgelsesløpet for kvinner vant det japanske laget til Ayano Sato, Miho Takagi og Nana Takagi gullmedaljene. I finalen satte hun ny olympisk rekord (2.53.89) og slo det nederlandske landslaget (2.55.48).

Bronsemedaljene gikk til amerikanerne, som var bare 0,45 sekunder bak i B-finalen, forbigått av kanadierne. Det amerikanske lagets tid er 2 minutter. 59,27 s, Canada – 2 min. 59,72 sek.

Åtte herre- og damelag deltok hver i konkurransen.

Ved de olympiske leker i Sotsji 2014 vant nederlenderne forfølgelsesløpene for menn og kvinner.

Tyske bobsledere ble olympiske mestere

Tysklands Mariama Jamanka og Lisa Buckwitz seiret onsdag i dobbel bobslede for kvinner under vinter-OL i PyeongChang.

Hun løp banen fire ganger på 3 minutter. 22:45

Sølvmedaljene gikk til amerikanerne Elana Taylor og Lauren Gibbs (+0,07 sekunder).

Kanadierne Kaillie Humphries og Heather Moyse ble mestere i de olympiske leker i Sotsji 2014. Denne gangen konkurrerte de med andre partnere og var fornøyd med mer beskjedne plasseringer.

K. Humphries og Phylicia George (+0,44 sek) endte på tredjeplass og vant bronsemedaljene, mens H. Moyse og Alysia Rissling (+1,18 sek) forble sjette.

De to siste stillingene ble tildelt representanter for land som er eksotiske for denne sporten. Jamaica (+3.49s) endte på 19. plass og Nigeria (+7.15s) på 20. plass.