Norske sandvolleyballstjerner har vunnet verdensmesternes krone

Med hardt spill vant nordmennene den siste store tittelen de ikke allerede hadde i samlingen. A. Molas og Ch. Sorum har vunnet mer enn 20 turneringer siden 2018, inkludert OL i Tokyo, to World Tour-finaler og fire europamesterskap.

Den 10 dager lange sandvolleyballfesten i Roma var full av uventede resultater og dramatiske kamper, men det var sandvolleyballvikingenes seirende marsj som overskygget alt. I den avgjørende kampen om gullet slo nordmennene sikkert brasilianerne Vitore Felipe og Renato Lima 2-0 (21:15, 21:16).

«For øyeblikket lever vi fortsatt drømmen. Vi har drømt om verdensmesterskapet siden vi var små og så mesterskapet i Stavanger i 2009. Laget vårt er fortsatt nytt, men vi har allerede flere titler. På grunn av dette , det er fortsatt veldig vanskelig for oss å forstå hva vi går igjennom. Det er fortsatt en drøm for oss», sa A. Molas etter finalen.

Ved 2019 Planets Championships i Hamburg vant A. Molas og Ch. Sorum bronsemedaljer.

Bronsemedaljene gikk til et annet brasiliansk par, Andre Loyola og George Wanderley. De slo amerikanerne Theo Brunner og Chaim Schalk i den lille finalen 2-1 (15:21, 21:17, 15:11).

Eduarda Santos og Ana Patricia Ramos fra Brasil ble de nye verdensmesterne for kvinner. De vant åtte kamper på rad og vant tittelen verdensmestere for første gang. Disse brasilianerne er vinnerne av de olympiske ungdomslekene i Nanjing 2014.

I finalen slo brasilianske sandvolleyballspillere de kanadiske representantene Sophie Bukovec og Brandie Wilkerson, som bare ble rangert som nummer 20 i turneringen, 2-0 (21:17, 21:19).

Bronsemedaljene gikk til Svenja Muller og Cinja Tillmann fra Tyskland. De lå etter i den korte finalen mot sveitsiske Joana Heidrich og Anouk Verge-Depre 16:21, 7:10, men i andre sett skadet J. Heidrich skulderen og på grunn av skaden kunne hun ikke lenger fortsette kampen.

I 2023 arrangeres verdensmesterskapet i sandvolleyball i Mexico.