Nærmere drømmen: «Žalgiris» slo mesterne i Kosovo i Champions League på ekstraomganger | Sport

Denne seieren sikret studentene til Vladimir Cheburin minst to flere konkurrenter i Europa og en premie ikke lavere enn i fjor – 1,4 millioner. euro, det vil si nesten halvparten av klubbens totale budsjett.

De litauiske mesterne kom også et skritt nærmere drømmen sin og den om litauisk fotball – enda en beseiret rival ville garantere en plass i minst UEFA Conference League-gruppespillet.

Tilskuerne samlet i Liepkalnis måtte vente i mer enn 100 minutter på det eneste målet, hvis vi også regner med minuttene som den norske dommeren Kristoffer Hagenes ikke angret på etter første (+4) og andre omgang uten mål (+ 8) mn).

I det 97. minutt kommer heltene til Zalgiris fra benken. Etter at erfarne Mantas Kuklys (35) leverte en gjennomspilling til Mathias Oyewus, forvirret den 23 år gamle nigerianske spissen motstanderen, som hadde spilt strålende hele kampen, og trillet ballen i mål på et blunk. vinkel.

To motspillere, som prøvde å løpe etter ballen, var forsinket og LFF stadion eksploderte med positive følelser. «Žalgiris», som reddet mer styrke for ekstraomganger, vant 1:0 (totalt resultat – 2:1).

I den andre kvalifiseringsrunden til Champions League skal «Žalgiris» møte en kjent motstander – den svenske mesterklubben «Malmo».

Han hadde det tøft mot Islands sterkeste klubb, som han til slutt slo 6-5 sammenlagt.

Utvidelse

120+2 minutter. Kosovo-mesterne prøver desperat å redde seg selv, men E. Gertmons spiller med selvtillit. De siste sekundene av kampen lød og den norske dommerens fløyte meldte at «Žalgiris» var på vei til neste runde av UEFA Champions League-kvalifiseringen.

117 minutter. Mr. Oyewusi, 23, dominerer ganske enkelt flokken. Den smidige legionæren Zalgiris fra Nigeria, som kom fra benken, utgjør en stor fare for motstanderforsvaret og slår igjen nært mål.

Foto av Pauliaus Peleckis/BNS/Mathias Oyewusi en mot 3 motstandere

112 minutter. M.Kuklis sitt kraftige skudd! Midtbanespilleren, som kom fra benken og allerede har fullført assisten, skyter med presisjon, men keeper Ballkani berører ballen, han treffer tverrliggeren og går tilbake til banen. Det andre målet er bare noen få centimeter unna.

107 minutter. Andre halvdel av ekstraomgangene begynner på samme måte som første omgang slutter – med «Žalgiris» som dominerer. Mr Oyewusi gjennomfører nok et imponerende raid, men Ballkani reddes fra andre mål av keeper.

103 minutter. Ballkanis spillere ser helt utslitte ut. «Zalgiris» kontrollerer situasjonen på bakken.

foto Elvis Zaldarios/fkzalgiris.lt/Mathias Oyewusi

97 minutter. OBJEKTIV!!! 1:0!! Veteranen M.Kuklys, som kom inn fra benken, leverer en fin pasning fra dypt til spiss M.Oyewusi, som lurer keeper og triller ballen i mål fra spiss vinkel. Begge Ballkani-forsvarerne prøver fortsatt å redde, men de kan ikke sparke ballen.

93 minutter. Zalgiris øker presset, men Ballkani forsvarer seg med stor kraft. De litauiske mesterne ser ut til å ha beholdt mer styrke.

Andre omgang

90+8 minutter. «Zalgiris» er mer aggressiv, legger press på motstanderne på mål, men det er umulig å score. 0:0 og lagene må ut i ekstraomganger.

90+2 minutter. 6 minutter legges til på slutten av andre omgang. «Zalgiris» tar et hjørnespark, men ballen flyr nær mål igjen, ikke mot den.

89 minutter. Ballkani har også en sjanse. «Žalgiris» feller to ganger på midten av banen, motstanderne tar et farlig skudd i hjørnet av mål, men E. Gertmons når ballen.

85 minutter. Oops… Renan Oliveira bommer på målet. Mr. Oyewusi skyter, keeper avleder ballen, og den faller like under føttene til brasilianeren, men han skyter over tverrliggeren fra noen meters hold.

80 minutter. G. Jarusevičius villeder motstanderen og sparker målet fra 16-yardlinjen. Dessverre går ballen rett til Ballkanis keeper.

77 minutter. «Zalgiris» prøver å spille mer aktivt, men det er flere feil og krangel på banen enn i fotball. Žalgiris» Mr Oyewusi får nok et gult kort, selv om det etter videoreprisen kan sees at motstanderen mest sannsynlig begikk feilen. Forsvarer Ballkani blir buet av publikum.

70 minutter. «Žalgiris» tar et hjørnespark, LFF-stadion blir stille et øyeblikk, «Ballkani» sparker inn ballen, men P. Mamičius skyter fra langt slik at motstanderens målvakt igjen må demonstrere sine akrobatiske egenskaper. Litt til den ene eller andre siden og kampens første mål kunne ha gått.

62 minutter. I andre omgang er «Žalgiris» mindre og mindre i stand til å true motstandermålet og V. Čeburins gjør innbytter: F. Kyeremeh og O. Buff sitter på benken, og de blir erstattet av G. Jarusevičius og M. Oyewusi.

56 minutter. Kampens første bytte av gjestene. A. Berisha, som spilte i angrep, erstattes av Dilivio Hoffman.

53 minutter. Det er flere og flere lidenskaper og tvister på bakken. Kapteinen til «Žalgiris» S.Mikoliūnas ser et gult kort foran seg, som ikke vil godta en slik avgjørelse fra dommeren.

51 minutter. Nok en veldig smertefull episode. Denne gangen blir rivaliserende spiller L.Emerllahu, som ulovlig arresterte F.Kyeremeh, straffet.

47 minutter Den store pausen slutter, andre halvdel av kampen begynner. Motstanderens keeper blir igjen sjekket av Mr. Miličković med et kraftig langskudd, men gjestekeeperen fortsetter å spille feilfritt.

Første halvdel

45+4 minutter. Første omgang slutter. Så langt er de beste spillerne på banen målvaktene til begge lag. Nuller fortsetter å brenne på lyspanelet.

45 minutter Kampdommer Kristoffer Hagenes fra Norge la til og med på 4 minutter på slutten av første omgang – det manglet ikke på redninger i første omgang.

40 minutter «Žalgiris» klarte å bringe kampen tilbake til motsatt side av banen, men en annen hjemmespiller fikk gult kort. Denne gangen mottar Miličkovičius en advarsel som treffer motstanderen ved å stikke hull på seg selv på mål.

34 minutter. Og nok en feil fra forsvarerne til «Žalgiris»… E. Krasniqi stopper teknisk sett ballen og skyter på mål, men E. Gertmonas, som i det første møtet mellom de to, redder laget igjen.

32 minutter. To alvorlige feil hos forsvarerne til «Zalgiris» på rad. Heldigvis straffer ikke Ballkani dem.

25 minutter Nok et farlig Zalgirian-angrep! Denne gangen angriper O. Buff, som allerede har markert seg i Kosovo, men ballen går nær lengste stolpe.

21 minutter. En annen vanskelig episode av kampen avsluttes med det første gule kortet. «Žalgiris»-legionæren i Kroatia, Petar Mamičius, blir straffet for dette.

15 minutter En tredjedel av omgangen er allerede spilt, men noen av tilskuerne fortsetter å vende tilbake til tribunen. I det minste er regnet som vasket Vilnius kraftig for en time siden over og solen bryter noen ganger gjennom skyene på himmelen.

Det er en tøff, kompromissløs kamp på banen hele tiden.

6 minutter Det ekstremt farlige første angrepet til «Žalgiris». Først treffer Mr. Miličkovičius målet. Forsøket hans på et akrobatisk hopp blir blokkert av keeperen, F.Kyeremeh er den første som skynder seg mot ballen, men han klarer heller ikke å slå gjestekeeperen som utfører et imponerende dobbeltspill.

3 minutter Selv om «Žalgiris» lovet å spille mer aggressivt før kampen, så langt har gjestene ballen oftere. Det er sant, uten større fare.

De mest lojale fansen av Vilnius «Žalgiris» – «Pietų IV» – forberedte seg igjen kreativt på lagets tur til Europa. I fjor spilte «Lambada» på LFF stadion, og i år «Solen går sakte ned» på Espace Royal.

Det er to litauere i de litauiske mesternes start XI: kaptein Saulius Mikoliūnas og keeper Edvinas Gertmons.

Žalgiris-laget, som spilte borte på naturlig gress forrige uke, gjorde ofte defensive feil, men kunne nyte uavgjort 1-1.

Tirsdag gikk kampen under forskjellige forhold – på det litauiske fotballforbundet (LFF) stadion i Liepkalnis på syntetisk underlag.