Mareritt i Norge: «Žalgiris» knust i Champions League-uttaket | Sport

Returkampen spilles førstkommende tirsdag i Vilnius. Billettene til denne kampen ble utsolgt på under en time, men på LFF stadion må de prøve å skape et mirakel og eliminere norgesmesternes enorme fordel.

I Bude startet kampen lovende, for «Žalgiris» satte i gang et fint angrep og scoret nesten – Mathias Oyewusi traff tverrliggeren.

«Scanpix»-bilde/Bude «Glimt» – Vilnius «Žalgiris»

Ting gikk nedover på halvtimen da den ungarske dommeren Istvan Vadas ba om en VAR-gjennomgang for å tildele en straff for en feil på Joel Bopes i straffefeltet. Hugo Vetlesen tok ballen i det 36. minutt og satte inn hjemmelagets første mål.

Bare tre minutter senere ble ikke J. Bopes og Mario Paveličius stoppet av Amahl Pellegrino, som hoppet forbi Edvin Gertmon og doblet forskjellen – 2:0.

I pausen kunne ikke Žalgiris finne et middel for å dominere motstanderne.

J. Bopesu gjorde nok en tabbe i det 58. minutt, hvorpå motstanderne angrep lynraskt, og Lars Salvesen, som var på angrepspunktet, scoret et feilfritt skudd.

Foto Scanpix/Marius Hoibratenas

Knappe tre minutter gikk, og E. Gertmons forvirret igjen ballen fra målet sitt – Marius Hoibraaten headet flott etter et innlegg fra venstresiden, og resultatet ble til og med 4:0 i favør laget «Glimt».

Kampens poeng ble scoret av Runar Espejordas, som etter en uforståelig feil av Zalgiris løp alene mot keeper og avvæpnet ham.

«Glimt» laget 15 skudd i denne kampen, hvorav 13 var i målområdet til «Zalgiris». Det litauiske laget skjøt 9 ganger og traff målboksen 3 ganger.

Sist gang «Žalgiris» fikk et slikt slag i europeiske kamper var i 2018, da de tapte 0:5 mot klubben «Sevilla».

Vi vil minne deg på at «Žalgiris», hvis de ikke utfører mirakler, vil gå til det avgjørende stadiet for utvelgelsen til European League. Der vil taperne av paret «Ludogorec» Razgrad og «Dinamo» Zagreb vente på Vilnius-laget.

De litauiske mesterne har allerede sikret seg en plass i Conference League-gruppespillet.

Spillets gang. Bude «Glimt» – Vilnius «Zalgiris» 5:0

Andre omgang.

90+3 minutter. Objektiv!!! Det er det femte målet for hjemmelaget… En utrolig feil og et presist skudd på Es mål. Gertmon av Runar Espejordas.

88 minutter. D. Kazlauskas viser hvorfor han tapte konkurransekampen i laget. Når han hopper alene foran keeper, må han takle situasjoner.

85 minutter. Begge lag hadde sin sjanse, men ballen kom ikke i mål.

77 minutter. O. Buff hadde en stor sjanse, men skuddet hans ble blokkert av keeper.

68 minutter. V. Čeburins gjorde tre bytter. Kanskje det blir et spill?

67 minutter. Nok en stor mulighet for rivalene. Først reddet keeperen, så bommet motstanderen så vidt på målet med noen få meter.

64 minutter. Det burde vært 5-0, men en motstander som hoppet forbi keeper traff stolpen.

61 minutter. Objektiv!!! Tragedie i Buda. Pasningen fra venstresiden ender med en heading fra Marius Hoibraaten og nok en ball i mål til E. Gertmon. «Zalgiris» er knust 0:4.

58 minutter. Objektiv!!! Vel, med slike feil bør ingenting forventes. Igjen gjorde J. Bopesu en feil fra sin side av banen, motstanderne hoppet i angrep og Lars Salvesen sendte ballen i nettet.

46 minutter. Andre omgang har startet.

Første halvdel.

45 minutter. Første omgang er over. V. Čeburin vil ha noe å si til laget i garderoben…

44 minutter. J. Bopesu og M. Paveličius er sinte på hverandre. De tok ikke lenger igjen A. Pellegrino, som bommet på målet denne gangen.

36 minutter. Å nei! Nok et mål! Ny burr av forsvaret. M.Paveličius og J.Bopes stoppet ikke Amahl Pellegrino, som hoppet forbi E.Gertmons og grep muligheten. «Zalgiris» ble slått hardt – 0:2.

33 minutter MÅL!!! Hugo Vetlesen gjorde ingen feil med skuddet sitt fra utenfor rammen. Vi leder 0:1.

32 minutter. Dommeren, som brukte VAR-gjennomgangen, tildelte straffe. Dårlig… Gult kort også til J. Bopesu.

30 minutter. M.Paveličius fikk motstanderen til å sove, men E.Gertmons reddet «Žalgiris» fra et mål.

Motstanderne krever straffe i neste episode, N. Ljubisavljevicius spiller etter å ha fått kontakt med en motstander. VAR-anmeldelse på stadion.

17 minutter. Motstanderne fortsetter å true Es mål. Gertmon, men keeper spiller med selvtillit og samler rolig ballene. Forresten, rivalene forbereder en tvungen utveksling. Isak Helstad Amundsen erstatter B. Moe. Kapteinen kom tilbake fra skade, men spilte ikke engang 20 minutter i denne kampen. Hardt slag for nordmennene.

10 minutter. Motstanderne aktiverer angrepene sine og kommer farlig nær målet til Vilnius-laget. De klarte å svare med en kontring, men skuddet til R. Oliveira var unøyaktig.

7 minutter. Vertene skapte også den første sjansen, men keeper E. Gertmons spilte godt.

2 minutter. Å guder! M. Oyewusi header men treffer tverrliggeren etter R. Oliveiras pasning. Hva er sjansen…

Lagets startoppstillinger:

«Zalgiri»: Edvinas Gertmons, Petaras Mamičius, Joel Bopesu, Nemanja Ljubisavljevičius, Mario Paveličius; Fabien Ourega, Marko Milickovic, Nicolas Gorobsov, Oliver Buff; Renan Oliveira, Mathias Oyewusi.

Innsikt: Nikita Haikin; Brice Wembangomo, Brede Moe, Marius Holbraten, Alfons Sampsted; Hugo Vetlesen, Elias Hagen, Ulrik Saltnes; Joel Mugisha, Amahl Pellegrino, Lars-Jorgen Salvesen.

Dømme: Istvan Vadas (Ungarn).