Målvakten som reddet straffen reddet det litauiske landslaget fra et dårligere resultat i Tyrkia

Resultatet kunne vært mer i favør av hjemmelaget, hvis ikke for det prisverdige spillet til keeper Džiugos Bartkaus – han klarte å redde en 11-yards straffe.

Etter å ha kontrollert ballen (67 %), rørte tyrkerne det litauiske målet 38 ganger og målområdet 12 ganger. I løpet av denne tiden rørte elevene til V. Ivanauskas motstanderens mål 7 ganger, én gang i målfeltet.

I den første kampen dem imellom på hjemmebane slapp litauerne inn opptil 6 mål.

For litauerne ble situasjonen komplisert av en vanskelig tur som varte lenger enn forventet. Representantene for landet vårt fra Færøyene skulle ankomme Izmir på søndag, men de havnet her ca 5 timer før kampstart.

I den første gruppen i UEFA Nations League Division C, ligger det litauiske landslaget sist med trusselen om å falle til den laveste D-divisjonen.

Før kampen i Izmir tapte litauiske fotballspillere 0:2 for Luxembourg, i den andre kampen tapte de desperat 0:6 for tyrkiske fotballspillere, og i den tredje måtte de innrømme overlegenheten til fotballspillere fra Færøyene 1:2.

Nå kommer Nations League tilbake i september – da tar litauerne imot det færøyske laget hjemme og møter Luxembourg borte.

Tyrkia 2 – 0 Litauen

’38 [1 – 0] Kaan Ayhan
’54 [2 – 0] Hakan Calhanoglu

Gürsel Aksel stadionIzmir. Dømme – Stephanie Frappart (Frankrike).

Startoppstillingen til det litauiske landslaget: Džiugas Bartkus, Dominykas Barauskas, Edvinas Girdvainis, Linas Klimavičius (78 min. Benas Shatkus), Rolandas Baravykas (46 min. Pijus Širvys), Linas Mēgelaitis, Karolis Užeela, Justas Lasickas (46 min. Vilius Armanavičius) (46 min. Vilius Armanavičius) Augustinas Klimavičius, Titas Milašius (84 min. Artemijus Tutyškinas), Fedoras Černychas.

På lager: Ignas Plūkas, Ernestas Šetkus, Giedrius Matulevičius, Arvydas Novikovas, Saulius Mikoliūnas, Vykintas Slivka, Ignas Kružikas.

Ikke registrer deg: Karolis Laukžemis, Natanas Žebrauskas.

Å advare: 31 minutter. Rolandas Baravykas, 48 ​​min. Fedor Chernych, 53 min. Vilius Armanavičius, 80 min. Titas Milašius (Litauen);

Spillets gang:

De tyrkiske fotballspillerne truet det litauiske målet fra kampstart, men det var ekstremt farlige sjanser de første 15 minuttene. På den annen side klarte elevene til Valdas Ivanauskas, som spilte feilfritt i forsvar, også å organisere flere kontringer, og plystret rundt 20 tusen hjemmefans.

Litauerne forsvarte seg med disiplin frem til det 38. minutt, da Kaan Ayhans headet ballen i det litauiske landslagets mål. Džiugas Bartkus sparket ballen ut av mål med knyttnevene, men han gjorde det for sent – han hadde allerede passert målstreken og den franske dommeren Stephanie Frappart scoret målet. Tyrkia tok ledelsen 1-0. Dette resultatet holdt seg også etter pause.

Vilius Armanavičius slo ned en motstander i straffefeltet, og etter VAR-gjennomgangen tildelte banedommeren en 11-yardsstraff på det litauiske landslagsmålet. 54. min. Hakan Calhanoglu omsatte 11-yardsstraffen og tyrkerne ledet allerede 2-0.

Titas Milašius slo ned en tyrkisk spiller i 16-meteren, og denne gangen nølte ikke banedommeren med å tildele en 11m straffe til målet til det litauiske landslaget. Absolutt, det 81. minuttet til Cengiz Under. den sparkede ballen ble reddet med føttene av Dz. Bartkus og resultatet endret seg ikke.

Resten av tiden ble også litauerne reddet fra et mål av Dže. Bartkus, som blokkerte hjemmelagets farlige skudd etter hverandre.

Det er strengt forbudt å bruke informasjonen publisert av DELFI på andre nettsteder, medier eller andre steder eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og hvis samtykke innhentes, er det nødvendig å kreditere DELFI som kilde.