Litauiske håndballspillere, som føler kraften i Norge, kommer tilbake fra EM uten seier

For å gå videre til neste runde i mesterskapet måtte det litauiske landslaget i håndball slå motstanderne med minst åtte mål.

En av favorittene i mesterskapet med Litauen, som kom tilbake til EM etter 24 år, skal ha svettet fra de første minuttene av konfrontasjonen.

Lagets konfrontasjon begynte med en dusj av mål, og Gerdas Babarskas, som scoret fire mål, strålte sterkest i rekkene til det litauiske landslaget i første halvdel av kampen.

Også den litauiske keeper Lukas Gurskis gjorde nordmennene sinte, som ikke klarte å gjenspeile favorittmerket i første omgang.

I første omgang reddet den litauiske keeperen til og med skuddene på mål fra sju meter fra to motstandere.

Det litauiske håndballlaget ledet mesteparten av første omgang og kjempet mot nordmennene med stor entusiasme, og etter den første halvtimen av kampen viste resultattavlen uavgjort – 16:16.

I andre omgang tok de sinte nordmenn oksen i hornene.

Etter å ha økt forsvaret og aktivert angrepet økte duellfavorittene fordelen med presise skudd, og i de første 10 minuttene av andre kvarter bygget de opp en firemåls fordel – 24:20.

Dette var imidlertid bare toppen av isfjellet – forsvaret til Norge, som ble til en mur, lammet de litauiske håndballspillerne, og takket være raske angrep fikk motstanderen mer og mer et solid overtak.

Nordmennene, som gikk forbi Litauen, tok andreplassen i gruppe F med to seire. Gruppevinneren ble det russiske håndballlaget, som tok alle tre seirene. Disse to lagene er på vei til neste runde i håndball-EM.

Da avsluttet de litauiske håndballspillerne sin opptreden i EM uten seier.

Forrige uke tapte litauerne for russiske (27:29) og slovakiske (26:31) håndballspillere.

Aiden Malašinskas var den mest produktive spilleren på det litauiske landslaget. Han scoret 8 mål.

G.Babarskas la til fire nøyaktige skudd hver, Karolis Antanavičius og Mindaugas Dumčius skjøt tre ganger hver.

Mindaugas Urbonas, Gytis Šmantauskas, Lukas Šimėnas og Valdas Drabavičius la til to mål hver.